Paella: een heerlijk, traditioneel Spaans gerecht. Normaal gesproken is het mooie volle rijst met vlees en vis, maar paella kan ook heel goed vegetarisch! Met groenten zoals sperziebonen, venkel, paprika en olijven maak je hem een licht en fris. Een heel smaakvol gerecht van onze vrienden van ZTRDG dat het zonnetje in huis haalt!
Wat heb je nodig?
Voor 2 personen
150 g sperziebonen
1/2 venkel
1 rode paprika
1 kleine rode ui
2 tl gerookt paprikapoeder
2 tl gerookt piment
1/2 el kurkuma
1 laurierblad
400 ml water
1 groentebouillon blokje
200 g gepelde tomaten uit blik
10 zwarte olijven
125 g Calasparra rijst
zout en peper
olijfolie om in te bakken
Hoe maak je deze vegetarische paella?
Verwijder de uiterste puntjes van de sperziebonen en halveer deze. Snij de venkel in dunne plakjes, de paprika in reepjes en snipper de ui. Verhit een eetlepel olie in de pan en bak de uien glazig. Voeg de venkel, paprika, sperziebonen, Pimentón, kurkuma en laurierblad toe en bak kort mee. Voeg nu de rijst toe en schep goed om. Breng 400 mililiter water aan de kook met 1 groentenbouillon blokje. Blus af met de groenten bouillon. Voeg nu de gepelde tomaten en olijven toe. Laat de rijst ca. 30 minuten op laag vuur pruttelen tot hij gaar is. Breng voor het serveren op smaak met zout en peper.
Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook, Instagram of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn ontzettend benieuwd!
Wat heb je nodig?
Voor 2 personen
150 g sperziebonen
1/2 venkel
1 rode paprika
1 kleine rode ui
2 tl gerookt paprikapoeder
2 tl gerookt piment
1/2 el kurkuma
1 laurierblad
400 ml water
1 groentebouillon blokje
200 g gepelde tomaten uit blik
10 zwarte olijven
125 g Calasparra rijst
zout en peper
olijfolie om in te bakken
Hoe maak je deze vegetarische paella?
Verwijder de uiterste puntjes van de sperziebonen en halveer deze. Snij de venkel in dunne plakjes, de paprika in reepjes en snipper de ui. Verhit een eetlepel olie in de pan en bak de uien glazig. Voeg de venkel, paprika, sperziebonen, Pimentón, kurkuma en laurierblad toe en bak kort mee. Voeg nu de rijst toe en schep goed om. Breng 400 mililiter water aan de kook met 1 groentenbouillon blokje. Blus af met de groenten bouillon. Voeg nu de gepelde tomaten en olijven toe. Laat de rijst ca. 30 minuten op laag vuur pruttelen tot hij gaar is. Breng voor het serveren op smaak met zout en peper.
Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook, Instagram of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn ontzettend benieuwd!
Lees ook

Recepten
- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

Ontspanning
- 28 August 2025
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
Het einde van de zomervakantie is in zicht
- Karlijn Swaen

Recepten
- 04 September 2025
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië
- Karlijn Swaen
1 Reacties
Voor hoeveel personen is dit gerecht?
12:10 19 januari 2024Hoi Nienke, dit recept is voor 2 personen :-)
12:10 19 januari 2024Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.