De stroganoff komt van oorsprong uit de Russische keuken. Het is een pittige saus die traditioneel bij vlees gegeten wordt. Samen met Quorn maakte ik er deze moderne vegetarische variatie op! Supersnel klaar, gezond en voedzaam.
Wat heb je nodig?
Voor 4 personen
300 gram Quorn filet reepjes
1 rode paprika, in kleine blokjes gesneden
1 rode peper, zaadjes verwijderd en fijngesneden
1 ui, gepeld en fijngesneden
200 gram passata (tomatenpuree)
2 eetlepels geconcentreerde tomatenpasta
1 eetlepel mosterd
250 milliliter zure room of magere kwark
200 gram (volkoren) rijst
olijfolie, zout en peper
Hoe maak je deze vegetarische stroganoff?
1. Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking, zet af en laat staan met de deksel op de pan terwijl de saus afmaakt.
2. Verhit olijfolie in een pan met dikke bodem en roerbak hierin de reepjes Quorn filet tot ze een beetje kleuren.
3. Voeg de uien, de paprika en de rode peper toe en roerbak tot de ui glazig wordt.
4. Voeg de tomatenpuree, de tomatenpasta en de mosterd toe, roer alles goed door en laat op zacht vuur 10 minuten pruttelen.
5. Voeg de zure room of kwark toe, roer door, proef en breng op smaak met zout en peper.
6. Vind je de saus te dik? Voeg dan desgewenst wat groentebouillon of heet water toe.
7. Serveer in diepe borden of kommetjes met een flinke schep rijst.
Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook, Instagram of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn ontzettend benieuwd!
Wat heb je nodig?
Voor 4 personen
300 gram Quorn filet reepjes
1 rode paprika, in kleine blokjes gesneden
1 rode peper, zaadjes verwijderd en fijngesneden
1 ui, gepeld en fijngesneden
200 gram passata (tomatenpuree)
2 eetlepels geconcentreerde tomatenpasta
1 eetlepel mosterd
250 milliliter zure room of magere kwark
200 gram (volkoren) rijst
olijfolie, zout en peper
Hoe maak je deze vegetarische stroganoff?
1. Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking, zet af en laat staan met de deksel op de pan terwijl de saus afmaakt.
2. Verhit olijfolie in een pan met dikke bodem en roerbak hierin de reepjes Quorn filet tot ze een beetje kleuren.
3. Voeg de uien, de paprika en de rode peper toe en roerbak tot de ui glazig wordt.
4. Voeg de tomatenpuree, de tomatenpasta en de mosterd toe, roer alles goed door en laat op zacht vuur 10 minuten pruttelen.
5. Voeg de zure room of kwark toe, roer door, proef en breng op smaak met zout en peper.
6. Vind je de saus te dik? Voeg dan desgewenst wat groentebouillon of heet water toe.
7. Serveer in diepe borden of kommetjes met een flinke schep rijst.
Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook, Instagram of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn ontzettend benieuwd!
Lees ook

Recepten
- 15 September 2025
Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist
De zon laat zich misschien minder vaak zien en de avonden worden alweer korter, maar dat betekent niet dat de zomer voorbij hoeft te zijn
- Karlijn Swaen

Recepten
- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

In mijn keuken
- 08 September 2025
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel
- Karlijn Swaen
2 Reacties
Deze maal iets ik de rode peper achterwege, maar deed er n9g champignons bij. :-)
12:10 19 januari 2024Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.
8k had nog wat verse sperzieboontjes over en heb die erbij gedaan!
12:10 19 januari 2024Hi Annelien, Oh dat klinkt ook heel lekker! Liefs, Karlijn
12:10 19 januari 2024Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.