Tjap Tjoy is een Aziatisch gerecht dat bestaat uit gemengde groenten. 'Tjap' betekent ook letterlijk gemengd en 'Tjoy' groente. De groenten zijn kort gewokt waardoor ze nog knapperig blijven. In het originele gerecht zit er vaak kip doorheen, maar deze vegetarische variant bevat tofu. Dat neemt heel veel smaak op en zit vol eiwitten en is daarom een goede vleesvervanger. Serveer het met rijst en je hebt een complete maaltijd. Chantal van Feelgoodbyfood deelde met ons haar recept!
Ingrediënten
Voor
personen
Ingrediënten
Bereidingswijze
Snijd de tofu in blokjes. Hak de knoflook en het pepertje fijn. Snijd de champignons doormidden, en de paprika, wortel en komkommer in stukken. Verwarm een wokpan met olie en fruit de knoflook en peper samen met 1 eetlepel sojasaus een minuutje aan. Voeg vervolgens de tofu toe en bak in vijf minuten gaar. Haal de tofu uit de pan en zet apart. Voeg de champignons, wortel, paprika en 1 el sojasaus toe in de pan en bak 5 minuten aan. Voeg vervolgens de komkommer en de groentebouillon toe en laat alles 10 minuutjes zachtjes koken op laag vuur. Voeg de laatste 3 minuten de peultjes en taugé toe. Schep de tofu bij de groente en garneer met sesamzaadjes.
Heb jij deze Tjap Tjoy gemaakt? Deel dan jouw creatie op Instagram, Twitter of Facebook. We zijn benieuwd!
Lees ook

- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

- 28 August 2025
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
Het einde van de zomervakantie is in zicht
- Karlijn Swaen

- 04 September 2025
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië
- Karlijn Swaen
0 Reacties
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.