Tom Kha soep is de vegetarische variant van de originele Tom Kha Kai met kip. Het komt uit Thailand, en Tom in het Thais betekent dan ook soep en Kha kokosmelk. De citroengras, gember en rode peper geven de soep pit en smaak. Door de kokosmelk is de soep een beetje romig, maar toch licht en fris. Chantal van Feelgoodbyfood deelde met ons haar recept!
Ingrediënten
Voor 2 kommen
500 ml groentebouillon
400 ml kokosmelk
1 ui
1 stukje verse gember
2 stengels citroengras
2 teentjes knoflook
half rood pepertje
3 lente uitjes
1 bakje kastanjechampignons (250 gram)
sap van halve limoen
1 tl sojasaus
2 limoenblaadjes (verkrijgbaar bij de toko)
optioneel: halve courgette
peper en zout
Bereidingswijze
Snipper de ui, snijd de lente-ui in ringen en hak de knoflook, gember en rode peper fijn. Verwijder de buitenste laag van de stengels citroengras en snijd ook deze in ringen.Verhit een soeppan met olie en fruit de ui, knoflook, gember, peper, lente ui en citroengras twee minuten aan. Snijd ondertussen de champignons in plakken en de courgette (wanneer je deze ook gebruikt) in kleine blokjes. Voeg de groenten toe en bak vijf minuten mee.Voeg de de bouillon, kokosmelk, sojasaus, de limoenblaadjes en het sap van de limoen toe en laat de soep 10 minuutjes op laag vuur verwarmen. Haal de limoenblaadjes uit de soep. Breng op smaak met peper en zout.
Heb jij dit gerecht gemaakt? Verras ons dan met jouw creatie op Facebook, Twitter of Instagram. We zijn benieuwd!
Ingrediënten
Voor 2 kommen
500 ml groentebouillon
400 ml kokosmelk
1 ui
1 stukje verse gember
2 stengels citroengras
2 teentjes knoflook
half rood pepertje
3 lente uitjes
1 bakje kastanjechampignons (250 gram)
sap van halve limoen
1 tl sojasaus
2 limoenblaadjes (verkrijgbaar bij de toko)
optioneel: halve courgette
peper en zout
Bereidingswijze
Snipper de ui, snijd de lente-ui in ringen en hak de knoflook, gember en rode peper fijn. Verwijder de buitenste laag van de stengels citroengras en snijd ook deze in ringen.Verhit een soeppan met olie en fruit de ui, knoflook, gember, peper, lente ui en citroengras twee minuten aan. Snijd ondertussen de champignons in plakken en de courgette (wanneer je deze ook gebruikt) in kleine blokjes. Voeg de groenten toe en bak vijf minuten mee.Voeg de de bouillon, kokosmelk, sojasaus, de limoenblaadjes en het sap van de limoen toe en laat de soep 10 minuutjes op laag vuur verwarmen. Haal de limoenblaadjes uit de soep. Breng op smaak met peper en zout.
Heb jij dit gerecht gemaakt? Verras ons dan met jouw creatie op Facebook, Twitter of Instagram. We zijn benieuwd!
Lees ook

Recepten
- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

Ontspanning
- 28 August 2025
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
Het einde van de zomervakantie is in zicht
- Karlijn Swaen

Recepten
- 04 September 2025
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië
- Karlijn Swaen
2 Reacties
Dit is vanaf de 1e keer dat ik deze soep maakte, mijn meest favoriete soep! Ik laat alleen het pepertje eruit omdat mijn buik daar niet zo blij van wordt.
12:04 19 januari 2024Hoi Anne, wat leuk om te horen dat de Tom Kha soep zo goed in de smaak valt :-)
12:04 19 januari 2024Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.
Net een grote pan gemaakt, heel het huis ruikt naar Azië, heerlijk!!
12:04 19 januari 2024Hoi Jeanette, dat klinkt goed! Geniet ervan :-)
12:04 19 januari 2024Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.