Vegetarische Tom Kha soep
Chantal Meijer

Vegetarische Tom Kha soep

zaterdag 11 november 2017
Tom Kha soep is de vegetarische variant van de originele Tom Kha Kai met kip. Het komt uit Thailand, en Tom in het Thais betekent dan ook soep en Kha kokosmelk. De citroengras, gember en rode peper geven de soep pit en smaak. Door de kokosmelk is de soep een beetje romig, maar toch licht en fris. Chantal van Feelgoodbyfood deelde met ons haar recept!

Ingrediënten
Voor 2 kommen
500 ml groentebouillon
400 ml kokosmelk
1 ui
1 stukje verse gember
2 stengels citroengras
2 teentjes knoflook
half rood pepertje
3 lente uitjes
1 bakje kastanjechampignons (250 gram)
sap van halve limoen
1 tl sojasaus
2 limoenblaadjes (verkrijgbaar bij de toko)
optioneel: halve courgette
peper en zout

Bereidingswijze
Snipper de ui, snijd de lente-ui in ringen en hak de knoflook, gember en rode peper fijn. Verwijder de buitenste laag van de stengels citroengras en snijd ook deze in ringen.Verhit een soeppan met olie en fruit de ui, knoflook, gember, peper, lente ui en citroengras twee minuten aan. Snijd ondertussen de champignons in plakken en de courgette (wanneer je deze ook gebruikt) in kleine blokjes. Voeg de groenten toe en bak vijf minuten mee.Voeg de de bouillon, kokosmelk, sojasaus, de limoenblaadjes en het sap van de limoen toe en laat de soep 10 minuutjes op laag vuur verwarmen. Haal de limoenblaadjes uit de soep. Breng op smaak met peper en zout.

Heb jij dit gerecht gemaakt? Verras ons dan met jouw creatie op Facebook, Twitter of Instagram. We zijn benieuwd!

Lees ook

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
  • 28 August 2025

Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend

Het einde van de zomervakantie is in zicht

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
  • 04 September 2025

Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem

Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken

2 Reacties

Dit is vanaf de 1e keer dat ik deze soep maakte, mijn meest favoriete soep! Ik laat alleen het pepertje eruit omdat mijn buik daar niet zo blij van wordt.

12:04 19 januari 2024

Hoi Anne, wat leuk om te horen dat de Tom Kha soep zo goed in de smaak valt :-)

12:04 19 januari 2024

Net een grote pan gemaakt, heel het huis ruikt naar Azië, heerlijk!!

12:04 19 januari 2024

Hoi Jeanette, dat klinkt goed! Geniet ervan :-)

12:04 19 januari 2024

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.