VEGGIE in 20 minuten: wraps met vega shoarma, rode kool en rabarberchutney
Isabel Boerdam

VEGGIE in 20 minuten: wraps met vega shoarma, rode kool en rabarberchutney

zaterdag 05 mei 2018
Naar recept

Heb je het al gehoord? De Hippe Vegetariër is een nieuw VEGGIE YouTube kanaal gestart! Dit wordt hét vegetarische YouTube kanaal van Nederland, met supersnelle veggie recepten en meer. Vandaag rabarber in de hoofdrol, omdat ik samen met Van Eigen Bodem Nederland wil inspireren om méér groenten te eten. Wil je geen filmpje missen? Abonneer je dan nu op VEGGIE!

Ingrediënten

Voor

4

personen

Ingrediënten

https://www.youtube.com/watch?v=F1nxKwO6Kfw

Bereidingswijze

Stap 1

Snipper de rode ui, snijd de rabarber in kleine reepjes en schil de verse gember en hak deze fijn.

Stap 2

Verhit olie in een steelpan en fruit de ui. Voeg de rabarber en verse gember toe, samen met het sap van een halve sinaasappel. Voeg tot slot de kaneel en het snufje zout toe en laat de chutney 8 minuten zachtjes sudderen.

Stap 3

Doe de rode kool in een kom, pers de andere helft van de sinaasappel uit en marineer de rode kool hierin.

Stap 4

Wel ondertussen de rozijnen in heet water.

Stap 5

Verhit olie in een koekenpan en bak de shoarma volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Stap 6

Besmeer de wraps met een eetlepel yoghurt, verdeel hier de gemarineerde rode kool, de shoarma en rozijnen over en maak af met twee flinke eetlepels rabarberchutney.

Stap 7

Vouw dicht en eetsmakelijk!

PS. Meer weten over rabarber? Kijk dan op Van Eigen Bodem. Daar vind je informatie en heerlijke recepten met rabarber!

Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook, Instagram of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn ontzettend benieuwd!

Lees ook

Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist
  • 15 September 2025

Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist

De zon laat zich misschien minder vaak zien en de avonden worden alweer korter, maar dat betekent niet dat de zomer voorbij hoeft te zijn

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
  • 08 September 2025

Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?

Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.