VEGGIE in 20 minuten: gestoofde venkel met hazelnoten, granaatappel en gele rijst
Isabel Boerdam

VEGGIE in 20 minuten: gestoofde venkel met hazelnoten, granaatappel en gele rijst

zondag 12 augustus 2018
Heb je het al gehoord? De Hippe Vegetariër is een nieuw VEGGIE YouTube kanaal gestart! Dit wordt hét vegetarische YouTube kanaal van Nederland, met supersnelle veggie recepten en meer. Vandaag venkel in de hoofdrol, omdat ik samen met Van Eigen Bodem Nederland wil inspireren om méér groenten te eten. Wil je geen filmpje missen? Abonneer je dan nu op VEGGIE!

Ingrediënten
Voor 2 personen
1 bol venkel
1 perssinaasappel
100 gram feta (optioneel)
100 gram gele rijst
50 gram rozijnen
50 gram hazelnoten
1 eetlepel honing
50 gram granaatappelpitjes

https://www.youtube.com/watch?v=obkALwal-9k

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

  2. Snijd het kontje van de venkel en haal de bladen uit elkaar.

  3. Verhit olie in een grote pan en roerbak de venkel gedurende 5 minuten. Voeg het sap van de sinaasappel toe en laat 10 minuten zachtjes sudderen.

  4. Doe de gele rijst met de rozijnen in een pan en kook de rijst (samen met de rozijnen) circa 10 minuten volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  5. Meng de hazelnoten met de honing, spreid uit over een bakplaat en karamelliseer de hazelnoten gedurende 10 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn.

  6. Laat de gekaramelliseerde hazelnoten afkoelen en hak daarna grof.

  7. Verdeel de rijst over de borden, leg hier de gestoofde venkel naast en garneer met verse granaatappelpitjes, gekruimelde feta en de gekaramelliseerde hazelnoten.


PS. Meer weten over venkel? Kijk dan op Van Eigen Bodem. Daar vind je informatie en heerlijke recepten met venkel!

Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook, Instagram of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn ontzettend benieuwd!

Lees ook

Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist
  • 15 September 2025

Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist

De zon laat zich misschien minder vaak zien en de avonden worden alweer korter, maar dat betekent niet dat de zomer voorbij hoeft te zijn

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
  • 08 September 2025

Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?

Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken

1 Reacties

Heerlijk gegeten, zonder de feta. Inderdaad zo klaar, verrassend lekker. Volgende keer snijd ik de bladen in vieren. Dank Isabel voor dit fijne venkel recept.

12:00 19 januari 2024

Leuk om te horen Ellen, dank!!

12:00 19 januari 2024

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.