VEGGIE in 20 minuten: spaghetti alla puttanesca met bloemkool uit de oven
Isabel Boerdam

VEGGIE in 20 minuten: spaghetti alla puttanesca met bloemkool uit de oven

zondag 03 juni 2018
Heb je het al gehoord? De Hippe Vegetariër is een nieuw VEGGIE YouTube kanaal gestart! Dit wordt hét vegetarische YouTube kanaal van Nederland, met supersnelle veggie recepten en meer. Vandaag bloemkool in de hoofdrol, omdat ik samen met Van Eigen Bodem Nederland wil inspireren om méér groenten te eten. Wil je geen filmpje missen? Abonneer je dan nu op VEGGIE!

Ingrediënten
Voor 2 personen
150 gram spaghetti
400 gram bloemkoolroosjes
4 tomaten
150 gram zongedroogde tomaten
100 gram kappertjes
2 teentjes knoflook
1 rode peper
100 gram zwarte olijven

https://www.youtube.com/watch?v=nhJqLibjOtQ

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

  2. Meng de bloemkool met een scheut olijfolie, zout en peper in een kom, verdeel over een bakplaat en rooster gedurende 15 minuten in de oven tot gaar en goudbruin.

  3. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking circa 12 minuten.

  4. Snijd de tomaten in kleine blokjes en hak de zongedroogde tomaten en kappertjes heel fijn (kan eventueel ook met een blender).

  5. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd in reepjes. Hak de knoflookteentjes fijn.

  6. Verhit olie in een wok en roerbak de knoflook en rode peper 2 minuten.

  7. Voeg de tomaten, zongedroogde tomaten en kappertjes toe en roerbak mee 5 minuten.

  8. Giet de spaghetti af, voeg toe aan de wok en meng.

  9. Zodra de bloemkool klaar is, verdeel dan de spaghetti over de borden, verdeel de geroosterde bloemkoolroosjes erover en maak af met zwarte olijven.


PS. Meer weten over bloemkool? Kijk dan op Van Eigen Bodem. Daar vind je informatie en heerlijke recepten met bloemkool!

Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook, Instagram of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn ontzettend benieuwd!

Lees ook

Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
  • 28 August 2025

Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend

Het einde van de zomervakantie is in zicht

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
  • 08 September 2025

Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?

Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.