Recepten
Heb je het al gehoord? De Hippe Vegetariër is een nieuw VEGGIE YouTube kanaal gestart! Dit wordt hét vegetarische YouTube kanaal van Nederland, met supersnelle veggie recepten en meer. Vandaag spruiten in de hoofdrol, omdat ik samen met Van Eigen Bodem Nederland wil inspireren om méér groenten te eten. Wil je geen filmpje missen? Abonneer je dan nu op VEGGIE!
Wat heb je nodig?
Voor 2 personen
200 g spruiten
150 g tagliatelle
75 g roquefort
75 g rucola
25 g walnoten
optioneel: 4 verse vijgen
https://www.youtube.com/watch?v=-4D7fzce1bI&feature=youtu.be
Hoe maak je deze tagliatelle met spruiten?
1. Verwijder de onderkant van de spruiten, haal de buitenste blaadjes eraf en halveer de spruiten.
2. Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af.
3. Kook de spruiten in 4 minuten gaar. Giet af en bewaar 25 ml kookvocht.
4. Verhit in een steelpan de roquefort en het kookvocht. Meng de roquefortsaus zodra hij vloeibaar is met de tagliatelle en de spruiten.
5. Verdeel de rucola als een bedje over twee borden. Drapeer daarop de pasta met de spruiten en maak af met walnoten en eventueel verse vijgen.
Eetsmakelijk!
Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook, Instagram of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn ontzettend benieuwd!
Wat heb je nodig?
Voor 2 personen
200 g spruiten
150 g tagliatelle
75 g roquefort
75 g rucola
25 g walnoten
optioneel: 4 verse vijgen
https://www.youtube.com/watch?v=-4D7fzce1bI&feature=youtu.be
Hoe maak je deze tagliatelle met spruiten?
1. Verwijder de onderkant van de spruiten, haal de buitenste blaadjes eraf en halveer de spruiten.
2. Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af.
3. Kook de spruiten in 4 minuten gaar. Giet af en bewaar 25 ml kookvocht.
4. Verhit in een steelpan de roquefort en het kookvocht. Meng de roquefortsaus zodra hij vloeibaar is met de tagliatelle en de spruiten.
5. Verdeel de rucola als een bedje over twee borden. Drapeer daarop de pasta met de spruiten en maak af met walnoten en eventueel verse vijgen.
Eetsmakelijk!
Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook, Instagram of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn ontzettend benieuwd!
Lees ook
Recepten
- 15 September 2025
Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist
De zon laat zich misschien minder vaak zien en de avonden worden alweer korter, maar dat betekent niet dat de zomer voorbij hoeft te zijn
- Karlijn Swaen
Recepten
- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen
In mijn keuken
- 08 September 2025
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel
- Karlijn Swaen
0 Reacties
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.