VEGGIE IN 20 MINUTEN: Tagliatelle met spruiten en roquefortsaus
Romy Kok

VEGGIE IN 20 MINUTEN: Tagliatelle met spruiten en roquefortsaus

zondag 13 januari 2019
Heb je het al gehoord? De Hippe Vegetariër is een nieuw VEGGIE YouTube kanaal gestart! Dit wordt hét vegetarische YouTube kanaal van Nederland, met supersnelle veggie recepten en meer. Vandaag spruiten in de hoofdrol, omdat ik samen met Van Eigen Bodem Nederland wil inspireren om méér groenten te eten. Wil je geen filmpje missen? Abonneer je dan nu op VEGGIE!

Wat heb je nodig?
Voor 2 personen
200 g spruiten
150 g tagliatelle
75 g roquefort
75 g rucola
25 g walnoten
optioneel: 4 verse vijgen

https://www.youtube.com/watch?v=-4D7fzce1bI&feature=youtu.be

Hoe maak je deze tagliatelle met spruiten?
1. Verwijder de onderkant van de spruiten, haal de buitenste blaadjes eraf en halveer de spruiten.
2. Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af.
3. Kook de spruiten in 4 minuten gaar. Giet af en bewaar 25 ml kookvocht.
4. Verhit in een steelpan de roquefort en het kookvocht. Meng de roquefortsaus zodra hij vloeibaar is met de tagliatelle en de spruiten.
5. Verdeel de rucola als een bedje over twee borden. Drapeer daarop de pasta met de spruiten en maak af met walnoten en eventueel verse vijgen.

Eetsmakelijk!

Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook, Instagram of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn ontzettend benieuwd!

Lees ook

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
  • 28 August 2025

Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend

Het einde van de zomervakantie is in zicht

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
  • 04 September 2025

Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem

Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.