Zin in een verrassende burger? Probeer dan het kookboek Veggie & Vegan hamburgers van Jonathan Hade. Het boek staat vol recepten voor vegetarische én veganistische burgers: van een kastanje-paddenstoelen-pastinaakburger tot aan grilled halloumi. In dit boek vind je smakelijke recepten voor zelfgemaakte buns, hamburgers, sauzen en nog meer! Combineer bijvoorbeeld je vegetarische burger met zelfgemaakte polentasticks! De ideale combinatie voor jouw burger night. Je vindt hier het recept!
Ingrediënten
Voor 6 porties
200 g polenta
3-4 takjes rozemarijn
2 teentjes knoflook
10 plakjes gedroogde tomaten in olie
plantaardige olie
1 l water
2 tl zout
Bereidingswijze
1. Breng 1 liter zout water aan de kook. Strooi de polenta er al roerend in en laat bij een lage temperatuur afgedekt pruttelen. Roer af en toe om. Ris ondertussen de rozemarijnnaaldjes van de takjes en hak ze fijn.
2. Pel de teentjes knoflook en hak ze fijn. Hak ook de tomaten fijn. Zet, zodra de polenta gaar is, de pan van het fornuis en meng de fijngehakte ingrediënten erdoor.
3. Leg bakpapier op een bakplaat, schep het mengsel erop en verdeel het over het papier. Dek af met een stuk bakpapier en druk het polentamengsel met behulp van een snijplank goed aan. Laat vervolgens minstens 60 minuten afkoelen, zodat je de plak goed kunt snijden.
4. Snijd van het afgekoelde mengsel sticks van ca. 0,5 cm en bak ze in een pan met een beetje olie knapperig, of bak ze in 40-60 minuten gaar in een heteluchtoven op 200˚C (boven- en onderwarmte 220˚C). Schud regelmatig even om.
Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via de website, Facebook of Instagram! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn ontzettend benieuwd!!
Veggie & Vegan hamburgers
Jonathan Hade
Uitgeverij: Deltas/Chantecler
ISBN: 9789044750720
Prijs: €17,95
Ingrediënten
Voor 6 porties
200 g polenta
3-4 takjes rozemarijn
2 teentjes knoflook
10 plakjes gedroogde tomaten in olie
plantaardige olie
1 l water
2 tl zout
Bereidingswijze
1. Breng 1 liter zout water aan de kook. Strooi de polenta er al roerend in en laat bij een lage temperatuur afgedekt pruttelen. Roer af en toe om. Ris ondertussen de rozemarijnnaaldjes van de takjes en hak ze fijn.
2. Pel de teentjes knoflook en hak ze fijn. Hak ook de tomaten fijn. Zet, zodra de polenta gaar is, de pan van het fornuis en meng de fijngehakte ingrediënten erdoor.
3. Leg bakpapier op een bakplaat, schep het mengsel erop en verdeel het over het papier. Dek af met een stuk bakpapier en druk het polentamengsel met behulp van een snijplank goed aan. Laat vervolgens minstens 60 minuten afkoelen, zodat je de plak goed kunt snijden.
4. Snijd van het afgekoelde mengsel sticks van ca. 0,5 cm en bak ze in een pan met een beetje olie knapperig, of bak ze in 40-60 minuten gaar in een heteluchtoven op 200˚C (boven- en onderwarmte 220˚C). Schud regelmatig even om.
Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via de website, Facebook of Instagram! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn ontzettend benieuwd!!
Veggie & Vegan hamburgers
Jonathan Hade
Uitgeverij: Deltas/Chantecler
ISBN: 9789044750720
Prijs: €17,95
Lees ook

Recepten
- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

Ontspanning
- 28 August 2025
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
Het einde van de zomervakantie is in zicht
- Karlijn Swaen

Recepten
- 04 September 2025
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië
- Karlijn Swaen
0 Reacties
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.