Vers uit de oven: alles-in-een-ontbijtje
Lauren Kreijger

Vers uit de oven: alles-in-een-ontbijtje

donderdag 27 februari 2020
Het kookboek Vers uit de oven is geschreven door de Londense Ajda Mehmet. Door middel van eenvoudige tips en trucs, én natuurlijk heerlijke recepten, leert zij ons hoe je zo optimaal mogelijk gebruik kunt maken van je oven. Want 'je oven is het Zwitserse zakmes onder de keukenapparatuur'! Vandaag delen wij een een recept uit dit boek: het alles-in-een-ontbijtje!

Ingrediënten
Voor 4 personen
25-30 minuten bereidingstijd
200 ml olijfolie
2 tl gerookte paprikapoeder
2 tl komijnpoeder
zeezout
400 g kikkererwten uit blik, afgegoten
4 portobello paddenstoelen
500 g cherrytomaten aan een tros
1 blok halloumi, in plakjes van 2 cm
2 avocado’s, gehalveerd, geschild, pit verwijderd

Extra
yoghurt
2 el za’atar

Benodigdheden
ovenschaal 20 x 30 cm


Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor tot 200 °C.

  2. Meng de olijfolie met het gerookte paprikapoeder, komijnpoeder en een flinke snuf zout in een maatbeker.

  3. Verdeel de kikkererwten, portobello’s, cherrytomaten, halloumi en avocado in een grote ovenschaal.

  4. Schenk de gemengde olijfolie over de ingrediënten in de ovenschaal en hussel alles. Er moet een dunne laag olie zichtbaar zijn op de bodem van de ovenschaal.

  5. Rooster 20 tot 25 minuten in de oven, haal daarna de ovenschaal uit de oven. De portobello’s moeten zacht zijn als er met een scherp mes in wordt geprikt, de tomaten en de halloumi zijn goudbruin gekleurd en de kikkererwten zijn mooi knapperig.

  6. Serveer het ontbijt met een schep lekkere yoghurt en za’atar.


Heb jij een van deze recepten of een ander recept uit Vers uit de oven gemaakt? Wat vond je ervan? Laat het ons weten in een bericht via de website, Instagram of Facebook. We zijn benieuwd!

Vers uit de oven
Ajda Mehmet
Uitgeverij: Good Cook B.V.
ISBN: 9789461432223
Prijs: €20.95

Lees ook

Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist
  • 15 September 2025

Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist

De zon laat zich misschien minder vaak zien en de avonden worden alweer korter, maar dat betekent niet dat de zomer voorbij hoeft te zijn

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
  • 08 September 2025

Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?

Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken

3 Reacties

Als leek kan ik niet besluiten of de oven gewoon op 200 moet of op 200 met bovengril. Wie weet het? Maakt het bij deze keus nog uit hoe hoog de groenten zijn opgestapeld in de schaal?

11:47 19 januari 2024

Hoi Daniel, je kunt de oven het beste op de stand zetten met boven en ondergril (dat is de stand met twee strepen boven elkaar). Qua stapelen zou ik de groenten zo veel mogelijk over de ovenschaal verdelen zodat ze snel gaar zijn. Veel kookplezier!

11:47 19 januari 2024

Lekker, Ik heb het recept met zwarte bonen uit blik, rode biet, wortel en shiitake gemaakt. Heerlijk met iets om in de olijfolie te dippen. Dat is meteen ook mijn kritiek op het recept 200 ml olijfolie is erg veel in verhouding tot de rest van de ingrediënten!

11:47 19 januari 2024

Heerlijk recept, maar wel heel erg veel olijfolie in dit recept, kan met veel minder olie ook!!!!!

11:47 19 januari 2024

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.