Het kookboek Vers uit de oven is geschreven door de Londense Ajda Mehmet. Door middel van eenvoudige tips en trucs, én natuurlijk heerlijke recepten, leert zij ons hoe je zo optimaal mogelijk gebruik kunt maken van je oven. Want zoals Ajda zelf zegt: 'je oven is het Zwitserse zakmes onder de keukenapparatuur'! Vandaag delen wij voor de laatste keer een recept uit dit boek. Maak deze heerlijke tahin- en kaneeltwist!
Ingrediënten
Voor
personen
Ingrediënten
Benodigdheden
Bereidingswijze
Stap 1
Verwarm de oven voor tot 180 °C.
Stap 2
Maak de vulling door de tahin met ahornsiroop en kaneel te mengen in een kom. De tahin zal iets dikker worden na toevoeging van de ahornsiroop en moet eruit zien als een dikke pasta. Als de vulling te dik is om uit te smeren (dit hangt af van de tahin die je gebruikt), voeg dan 2 tot 3 eetlepels water toe om hem iets te verdunnen.
Stap 3
Bestuif het werkblad met een beetje bloem. Leg het vel bladerdeeg op het werkblad en bestuif het bladerdeeg met een beetje bloem. Rol het bladerdeeg uit tot 30 x 45 cm of tot het ongeveer 2 mm dik is. Verdeel de vulling gelijkmatig over het bladerdeeg, bedek het gehele oppervlak en strooi de walnoten over de vulling.
Stap 4
Rol het bladerdeeg op, begin hiermee van onderaf, tot het de vorm heeft van een grote worst. Snijd met een scherp mes de hele rol in de lengte doormidden.
Stap 5
Leg de twee halve rollen naast elkaar op een bakplaat bekleed met bakpapier met de snijkanten naar boven en draai de deegrollen om elkaar heen, met de snijkanten naar buiten gekeerd. Knijp beide uiteinden aan elkaar met je vingers.
Stap 6
Bestrijk de bovenkant, zodra je een mooie gedraaide vorm hebt, met het losgeklopte ei. Bak de twister 30 tot 35 minuten in de oven tot hij geheel goudbruin en krokant is.
Heb jij een van deze recepten of een ander recept uit Vers uit de oven gemaakt? Wat vond je ervan? Laat het ons weten in een bericht via de website, Instagram of Facebook. We zijn benieuwd!
Vers uit de oven
Ajda Mehmet
Uitgeverij: Good Cook B.V.
ISBN: 9789461432223
Prijs: €20.95

Lees ook

- 28 August 2025
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
Het einde van de zomervakantie is in zicht
- Karlijn Swaen

- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

- 08 September 2025
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel
- Karlijn Swaen
1 Reacties
Heel lekker en redelijk makkelijk om te bereiden
12:16 24 april 2024Leuk om te lezen dat je dit recept geslaagd vindt! Liefs, Karlijn
12:10 25 april 2024Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.