Verse spaghetti met gerookte mozzarella en aubergine
ZTRDG

Verse spaghetti met gerookte mozzarella en aubergine

zaterdag 08 april 2017
Verse pasta met een rokerige touch van onze vrienden van ZTRDG: simpel en té lekker om niet even te maken. De gegrilde aubergine en de gerookte mozzarella zorgen voor een zoete vlezigheid zonder zwaar te worden, daar zorgt het frisse kaasje voor. Door de knoflook, peper en paarse basilicum krijgt het gerecht een hoop pit. Een heerlijke pasta vol met verschillende smaken!

Wat heb je nodig?
1 rode peper
100 ml extra vierge olijfolie
2 tenen knoflook
1 aubergine
250 g verse spaghetti
1 gerookte mozzarella
paarse basilicum voor garnering
zout en peper

Je koopt alle ingrediënten die nodig zijn in één klik op ZTRDG!

Hoe maak je deze verse spagetthi?
Verwijder de zaadjes van de rode peper en snij in grove stukken. Verwarm in een kleine koekenpan 1 fijngesneden rode peper samen met 100 ml olijfolie, knoflook, zout en peper. Laat op laag vuur warm worden maar zorg dat de knoflook niet te bruin word. Grill de aubergine aan beide kanten tot hij zacht is, doe in een kom en sprenkel er wat olijfolie, zout en peper over heen. Kook de pasta volgens de bereidingswijze op de verpakking. Houd bij het afgieten 2 el kookvocht achter. Meng de pasta met het kookvocht en de knoflook-peperolie en verwarm kort. Maak de borden op met de pasta, scheur de mozzarella er overheen, gegrilde aubergine, knoflook-peperolie en paarse basilicum.

Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook, Instagram of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn ontzettend benieuwd!

Lees ook

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
  • 28 August 2025

Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend

Het einde van de zomervakantie is in zicht

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
  • 04 September 2025

Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem

Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.