Vijgencarpaccio
Isabel Boerdam

Vijgencarpaccio

vrijdag 11 oktober 2013
Dit gerecht verdient een schoonheidsprijs! En daarnaast ben ik altijd dol op creaties die een bekende naam een nieuwe betekenis geven. Want wie denkt er nog aan rundercarpaccio als je deze vijgenvariatie hebt gezien? Een smaakvol plaatje op een bord.

Wat heb je nodig?
Voor de carpaccio:
zakje rucola
2 verse vijgen

Voor de dressing:
3 eetlepels olijfolie
1 grote eetlepel balsamicoazijn
1 theelepel honing
beetje citroensap

Voor de garnering:
handje gekruimelde zachte geitenkaas
handje amandelschaafsel

Hoe maak je deze vijgencarpaccio?
Maak eerst de dressing: meng de eetlepels olijfolie met de balsamicoazijn, de honing en het citroensap en mix twee derde van deze dressing door de rucola. Leg de rucola op een plat bord. Ontdoe de verse vijgen van hun steeltje en snij in zo dun mogelijke plakjes, verdeel deze over de rucola en besprenkel met de rest van de dressing. Doe het amandelschaafsel in een koekenpan en bak tot het schaafsel goud kleurt. Bestrooi de carpaccio met het amandelschaafsel en de gekruimelde zachte geitenkaas. Ideaal als voorgerecht of in combinatie met wat oerbrood als maaltijdsalade.

Bron: Chantal Soeters, inspirerende foodie en yogi.

Notities

Ben je op zoek naar een vlijmscherpe mandoline, voor de meest dunne snijresultaten? Neem dan een kijkje in dit artikel!

Lees ook

Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist
  • 15 September 2025

Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist

De zon laat zich misschien minder vaak zien en de avonden worden alweer korter, maar dat betekent niet dat de zomer voorbij hoeft te zijn

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
  • 08 September 2025

Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?

Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken

1 Reacties

Beste Isabel, wat een heerlijk recept en zonder een dier dood te maken, daar ben ik altijd naar op zoek. Ik heb wijnazijn met frambozen gebruikt en dat smaakt ook lekker. Wat een mooie recepten allemaal, dank.

12:23 19 januari 2024

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.