Dit gerecht verdient een schoonheidsprijs! En daarnaast ben ik altijd dol op creaties die een bekende naam een nieuwe betekenis geven. Want wie denkt er nog aan rundercarpaccio als je deze vijgenvariatie hebt gezien? Een smaakvol plaatje op een bord.
Wat heb je nodig?
Voor de carpaccio:
zakje rucola
2 verse vijgen
Voor de dressing:
3 eetlepels olijfolie
1 grote eetlepel balsamicoazijn
1 theelepel honing
beetje citroensap
Voor de garnering:
handje gekruimelde zachte geitenkaas
handje amandelschaafsel
Hoe maak je deze vijgencarpaccio?
Maak eerst de dressing: meng de eetlepels olijfolie met de balsamicoazijn, de honing en het citroensap en mix twee derde van deze dressing door de rucola. Leg de rucola op een plat bord. Ontdoe de verse vijgen van hun steeltje en snij in zo dun mogelijke plakjes, verdeel deze over de rucola en besprenkel met de rest van de dressing. Doe het amandelschaafsel in een koekenpan en bak tot het schaafsel goud kleurt. Bestrooi de carpaccio met het amandelschaafsel en de gekruimelde zachte geitenkaas. Ideaal als voorgerecht of in combinatie met wat oerbrood als maaltijdsalade.
Bron: Chantal Soeters, inspirerende foodie en yogi.
Wat heb je nodig?
Voor de carpaccio:
zakje rucola
2 verse vijgen
Voor de dressing:
3 eetlepels olijfolie
1 grote eetlepel balsamicoazijn
1 theelepel honing
beetje citroensap
Voor de garnering:
handje gekruimelde zachte geitenkaas
handje amandelschaafsel
Hoe maak je deze vijgencarpaccio?
Maak eerst de dressing: meng de eetlepels olijfolie met de balsamicoazijn, de honing en het citroensap en mix twee derde van deze dressing door de rucola. Leg de rucola op een plat bord. Ontdoe de verse vijgen van hun steeltje en snij in zo dun mogelijke plakjes, verdeel deze over de rucola en besprenkel met de rest van de dressing. Doe het amandelschaafsel in een koekenpan en bak tot het schaafsel goud kleurt. Bestrooi de carpaccio met het amandelschaafsel en de gekruimelde zachte geitenkaas. Ideaal als voorgerecht of in combinatie met wat oerbrood als maaltijdsalade.
Bron: Chantal Soeters, inspirerende foodie en yogi.
Notities
Ben je op zoek naar een vlijmscherpe mandoline, voor de meest dunne snijresultaten? Neem dan een kijkje in dit artikel!
Lees ook

Recepten
- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

Ontspanning
- 28 August 2025
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
Het einde van de zomervakantie is in zicht
- Karlijn Swaen

Recepten
- 04 September 2025
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië
- Karlijn Swaen
1 Reacties
Beste Isabel, wat een heerlijk recept en zonder een dier dood te maken, daar ben ik altijd naar op zoek. Ik heb wijnazijn met frambozen gebruikt en dat smaakt ook lekker. Wat een mooie recepten allemaal, dank.
12:23 19 januari 2024Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.