Recepten
Het is vandaag de Dag van det Tonijn! Op deze dag wordt echt aandacht geschonken aan deze super populaire vis, waardoor er overbevissing is ontstaan. Sinds een paar jaar zijn er verschillende plantaardige varianten van tonijn op de markt waarmee deze vissoort makkelijk kan worden vervangen. Joepie! Zo kunnen wij op deze Dag van de Tonijn deze heerlijke visvrije pizza maken. Maak jij hem vandaag ook?
Ingrediënten
voor 4 personen
1 pizzabodem met tomatensaus
1 blik (135 g) Seasogood visvrije tonijn olijfolie
½ rode ui, in dunne ringen
100 g geraspte cheddar kaas
2 el zwarte olijven, in plakjes
1 el kappertjes, uitgelekt
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 220 ᵒC.
2. Beleg de pizza. Verdeel de rode uienringen en visvrije tonijn over de pizza’s, gevolgd door de cheddar, olijven, en kappertjes. Leg de pizza op een met bakpapier beklede bakplaat en bak 8-10 minuten in de oven totdat deze goudbruin kleurt en knapperig is geworden.
3. Haal de pizza uit de oven, laat kort afkoelen voordat je deze aansnijdt.
4. Snijd de pizza in punten en serveer direct.
Ben jij de keuken ingedoken om dit recept te maken? Laat het ons weten in een reactie op het blog of op Facebook. Of tag ons op Instagram met een foto van jouw eindresultaat via @dehippevegetatier of #dehippevegetarier. Wij zijn benieuwd!
Fotocredits: Seasogood
Receptcredits: Seasogood
Ingrediënten
voor 4 personen
1 pizzabodem met tomatensaus
1 blik (135 g) Seasogood visvrije tonijn olijfolie
½ rode ui, in dunne ringen
100 g geraspte cheddar kaas
2 el zwarte olijven, in plakjes
1 el kappertjes, uitgelekt
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 220 ᵒC.
2. Beleg de pizza. Verdeel de rode uienringen en visvrije tonijn over de pizza’s, gevolgd door de cheddar, olijven, en kappertjes. Leg de pizza op een met bakpapier beklede bakplaat en bak 8-10 minuten in de oven totdat deze goudbruin kleurt en knapperig is geworden.
3. Haal de pizza uit de oven, laat kort afkoelen voordat je deze aansnijdt.
4. Snijd de pizza in punten en serveer direct.
Ben jij de keuken ingedoken om dit recept te maken? Laat het ons weten in een reactie op het blog of op Facebook. Of tag ons op Instagram met een foto van jouw eindresultaat via @dehippevegetatier of #dehippevegetarier. Wij zijn benieuwd!
Fotocredits: Seasogood
Receptcredits: Seasogood
Lees ook

Recepten
- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

Ontspanning
- 28 August 2025
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
Het einde van de zomervakantie is in zicht
- Karlijn Swaen

Recepten
- 04 September 2025
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië
- Karlijn Swaen
0 Reacties
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.