'De zomer in je bol vraagt om een ijsje in je hand' – Loesje. Versla de hitte op zwoele zomerdagen met ijs. Niet zomaar ijsjes, maar bloemenijsjes. Daarmee vertroetel je niet alleen je smaakpapillen, ze zijn ook nog eens een lust voor het oog. Maak maar vast plaats in je vriezer want je maakt de waterijsjes met eetbare bloemen in een handomdraai. Wij vertellen je hoe!
Wat heb je nodig voor de bloemenijsjes?
Hoe maak je de bloemenijsjes?
Let op: niet alle bloemen zijn eetbaar en sommige bloemen zijn zelfs giftig. Als je er geen verstand van hebt, raadpleeg dan eerst een betrouwbare bron. Eetbare bloemen zijn namelijk op speciale wijze geproduceerd zodat deze geschikt zijn voor consumptie. De (snij)bloemen en planten die je in de winkel koopt zijn niet geschikt voor consumptie.
Wat heb je nodig voor de bloemenijsjes?
- Vlierbloesem siroop (YUM)
- Water
- IJsvormpjes
- Eetbare bloemen (Wij gebruikten Apple Blossom, Anice Blossom en Cornabria Blossom via Koppert Cress)
Hoe maak je de bloemenijsjes?
- Vul 1/3 van de ijsvormpjes met de eetbare bloemen.
- Doe 1/3 siroop in een kan en giet hier 2/3 water bij.
- Giet de limonadesiroop voorzichtig in de ijsvormpjes en schenk tot 1 cm onder de rand van de vormpjes.
- Sluit het bovenste gedeelte van de ijsvorm af en steek het houten stokje erdoor.
- Laat de ijsjes zeker een dag in de vriezer hard worden.
- Wanneer je het ijsje uit de vorm wil halen, hou het even onder een warme straal water en haalt de ijsjes zo uit de vorm.
Let op: niet alle bloemen zijn eetbaar en sommige bloemen zijn zelfs giftig. Als je er geen verstand van hebt, raadpleeg dan eerst een betrouwbare bron. Eetbare bloemen zijn namelijk op speciale wijze geproduceerd zodat deze geschikt zijn voor consumptie. De (snij)bloemen en planten die je in de winkel koopt zijn niet geschikt voor consumptie.
Met dank aan: Mooiwatplantendoen.nl | #mooiwatplantendoen
Heb jij deze zomerse ijsjes gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook, Instagram of Twitter met #mooiwatplantendoen! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn ontzettend benieuwd!
Lees ook

Recepten
- 15 September 2025
Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist
De zon laat zich misschien minder vaak zien en de avonden worden alweer korter, maar dat betekent niet dat de zomer voorbij hoeft te zijn
- Karlijn Swaen

Recepten
- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

In mijn keuken
- 08 September 2025
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel
- Karlijn Swaen
1 Reacties
Origineel! Deze zien er echt lekker uit.... mooie post!
12:06 19 januari 2024Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.