Recepten
Niks is lekkerder dan in de winter opwarmen met stamppot en hierbij mogen de balletjes natuurlijk niet ontbreken! Deze stamppot met tempehballetjes is wel heel bijzonder! Tempeh kan namelijk heel goed gehakt vervangen. Voeg je favoriete gehaktkruiden toe en je krijgt mooie ballen voor bij de stamppot, maar dan helemaal plantaardig. Het recept voor winterse aardappelstamppot met paksoi en tempehballetjes vind je hier!
Ingrediënten
voor 4 personen
voor de stamppot
1 kg kruimige aardappels
2 Shanghai paksoi of 1 grote paksoi
80 ml groentebouillon
150 g feta, verkruimeld
150 g pecannoten, grofgehakt
zonnebloemolie
zout en peper
voor 15-20 tempehballetjes
500 g tempeh
100 g havervlokken, gemalen
3 el ketjap manis
2 el mosterd
1 tl tomatenpuree
zonnebloemolie of boter
zout en peper
Ingrediënten
voor 4 personen
voor de stamppot
1 kg kruimige aardappels
2 Shanghai paksoi of 1 grote paksoi
80 ml groentebouillon
150 g feta, verkruimeld
150 g pecannoten, grofgehakt
zonnebloemolie
zout en peper
voor 15-20 tempehballetjes
500 g tempeh
100 g havervlokken, gemalen
3 el ketjap manis
2 el mosterd
1 tl tomatenpuree
zonnebloemolie of boter
zout en peper
Bereidingswijze
- Schil de aardappels, snijd in stukken van gelijke grootte en zet ze in een pan voor driekwart onder water. Voeg een snufje zout toe aan het water en kook de aardappels in 25 minuten gaar. Giet de aardappels af, voeg de groentebouillon toe en stamp tot een puree.
- Maak ondertussen de tempehballetjes. Rasp de tempeh met een grove rasp. Voeg gemalen havervlokken, ketjap, mosterd en tomatenpuree toe en meng alles goed door elkaar. Verdeel de gemarineerde tempeh in ongeveer 15-20 stukjes. Maak met behulp van je handen tempehballetjes van ongeveer 6 cm doorsnede. Verhit zonnebloemolie of boter een koekenpan en bak de balletjes terwijl je deze regelmatig in beweging houdt totdat ze goudbruin gekleurd zijn.
- Was en snijd de paksoi in dunne reepjes. Verhit zonnebloemolie in een koekenpan en roerbak de paksoi enkele minuten totdat deze nog knapperig maar wel gaar is.
- Meng de paksoi, feta en pecannoten door de aardappelpuree en breng op smaak met zout en peper. Serveer de stamppot met de tempehballetjes.
Op zoek naar meer recepten met aardappels? Kijk voor meer aardappelrecepten op aardappels.nl
Power to the Pieper! Heb jij dit recept gemaakt? Of heb jij een ander favoriet aardappelgerecht? Deel een foto van jouw creatie met ons via Instagram of Facebook. We zijn benieuwd!
Lees ook
Recepten
- 15 September 2025
Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist
De zon laat zich misschien minder vaak zien en de avonden worden alweer korter, maar dat betekent niet dat de zomer voorbij hoeft te zijn
- Karlijn Swaen
Recepten
- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen
In mijn keuken
- 08 September 2025
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel
- Karlijn Swaen
0 Reacties
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.