Deze frisse en fruitige salade doet het, door de combinatie van bitter en zoet, eigenlijk overal goed bij. Een instant klassieker dus, die ook nog eens hoge voedingswaarde heeft door de toevoeging van Beluga linzen.
Wat heb je nodig voor de witlof-venkelsalade?
320 g Beluga linzen
1 venkel
1 witlof
1 appel
½ krop lollo rosso
1 doosje frambozen
1 doosje bramen
4 el crème fraîche
sap van ½ citroen
1 el olijfolie
1 el honing
bosje waterkers
Extra nodig:
keukenmachine of staafmixer
Hoe maak je de witlof-venkelsalade?
Bereid de linzen volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat afkoelen. Snij de venkel en witlof in flinterdunne plakken. Snij de appel in dunne plakken en vervolgens in partjes. Was de lollo rosso en scheur in grove stukken. Pureer voor de dressing 6 frambozen samen met de crème fraîche, citroensap, olijfolie en honing kort in een keukenmachine of met een staafmixer. Meng de venkel, witlof, appel en lollo rosso door de linzen en schenk er de dressing over. Garneer met de overige frambozen, bramen en waterkers.
Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook, Instagram of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn ontzettend benieuwd!
Lees ook

Recepten
- 15 September 2025
Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist
De zon laat zich misschien minder vaak zien en de avonden worden alweer korter, maar dat betekent niet dat de zomer voorbij hoeft te zijn
- Karlijn Swaen

Recepten
- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

In mijn keuken
- 08 September 2025
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel
- Karlijn Swaen
1 Reacties
Heerlijke zomerse salade. Laatst deze gemaakt bij een barbecue met vrienden, een echte topper!
12:08 19 januari 2024Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.