Zomerse dip: wortelspread
ZTRDG

Zomerse dip: wortelspread

dinsdag 20 augustus 2024
Naar recept
Zin in een zomerse dip voor op brood of op een cracker? Deze wortelspread smaakt heerlijk zoet door de wortelen en honingtomaten, maar heeft ook vleugje pit dankzij het pepertje. Je kan eindeloos variëren qua smaak en kleur door gebruik te maken van verschillende soorten wortelen. Erg lekker, leuk om te zien en makkelijk om te maken!

Ingrediënten

Voor

4

personen

Wat heb je nodig?

Hoe maak je deze wortelspread?

Stap 1

Verwarm de oven voor op 180 °C. 

Stap 2

Snij de wortelen in grove stukken. Verdeel de stukken samen met de knoflookteen (ongepeld), honingtomaten en sjalotten (ongepeld) over een bakblik en sprenkel er de olijfolie over. Plaats het bakblik in de oven en gaar ca. 40 minuten in de oven of totdat de wortel zacht is.

Stap 3

Bak ondertussen de sesamzaadjes kort in een droge koekenpan.

Stap 4

Verwijder de zaadjes uit de rode peper. Pel de knoflook en sjalotten als ze uit de oven komen en pureer deze samen met de wortelen, honingtomaten en rode peper tot een smeuïge spread.

Stap 5

Voeg de komijnpoeder toe en breng op smaak met zout en peper. Strooi de sesamzaadjes over de spread.

Tip: Lekker op brood met een beetje tuinkers erbij.



Heb jij dit recept gemaakt?

Laat het ons weten in een reactie, op Facebook of op Instagram. We zijn benieuwd.

Lees ook

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
  • 28 August 2025

Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend

Het einde van de zomervakantie is in zicht

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
  • 04 September 2025

Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem

Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken

2 Reacties

Hoe lang kan je dit bewaren? En kan het ingevroren worden? Klinkt erg lekker!

12:13 19 januari 2024

Hi Corina, Dit kun je ongeveer een weekje in de koelkast bewaren! In de vriezer blijft het een paar maanden goed.:) Lieve groet, Jitske

12:13 19 januari 2024

Een heerlijk recept. Wat ik altijd een beetje jammer vind is de oven zo lang aan te hebben voor een dipsausje. Dit soort zaken maak ik als ik de oven toch al gebruik voor iets anders. Samen erin en je bent weer een stukje duurzamer. Verder is dit recept ook erg lekker als je het met dikke yoghurt maakt ipv olijfolie en vadouvan ipv komijn.

12:13 19 januari 2024

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.