Het barbecueseizoen is van start en dat betekent dat wij ieder moment aangrijpen om de kolen aan te steken en de lekkerste groentecreaties maken! Tijdens het BBQ seizoen mag deze klassieker niet ontbreken: pindasaus. Lekker over een vegetarisch spiesje, maar ook om stokbrood in te dippen. Zelf pindasaus maken is eigenlijk heel makkelijk en snel. Probeer het zelf!
Ingrediënten
Voor
personen
Zelfgemaakte pindasaus
Bereidingswijze
Stap 1
Meng in een steelpan de pindakaas, ketjap manis en sambal en roer alles goed door elkaar.
Stap 2
Voeg het water toe, roer nogmaals door en verhit de pan op en lage temperatuur.
Stap 3
Laat de pindasaus langzaam opwarmen en roer af en toe door met een garde om klontjes te voorkomen.
Stap 4
Haal de pindasaus, wanneer deze warm is van het vuur en serveer in een mooi kommetje met je favoriete spiesjes of als dip met stokbrood. Smakelijk!
Keto Dieet
TIP! Ben je geïnteresseerd in het Keto dieet? Misschien is het Keto Revolutie all-in-one pakket wel iets voor jou
Wat is jouw favoriete barbecuesaus? Heb jij dit recept voor pindasaus gemaakt? Vertel ons jouw favoriete saus of deel een foto van jouw creatie via een reactie op de website, Facebook of Instagram. We zijn benieuwd!
Lees ook

- 15 September 2025
Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist
De zon laat zich misschien minder vaak zien en de avonden worden alweer korter, maar dat betekent niet dat de zomer voorbij hoeft te zijn
- Karlijn Swaen

- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

- 08 September 2025
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel
- Karlijn Swaen
15 Reacties
Heerlijk, bedankt voor dit recept! Vraagje; hoelang kan de pindasaus bewaard worden? En kan 'ie ook worden ingevroren? Ik heb wat veel gemaakt :D Alvast bedankt!
15:35 23 december 2024Hi Ellen! De pindasaus kun je 3-4 dagen in een afgesloten bakje in de koelkast bewaren, en je kunt hem ook invriezen; hij blijft dan tot 3 maanden goed! Let op dat je hem bij opwarmen goed doorroert. 😊 Tip: Laat de saus ontdooien in de koelkast en warm hem langzaam op met een beetje extra water of kokosmelk als hij wat dikker is geworden. Smakelijk!
11:47 30 december 2024Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.
Heb de sateh saus gemaakt met half-om-half water en magere melk. Moest wel wat lemoensap en suiker toe moeten voegen i.v.m wat teveel aan lombok Bij de gado-gado. Foto kan ik niet uploaden.
11:50 19 januari 2024Ik heb deze saus ook gemaakt maar heb een kleine scherpe ui in heel fijne snippertjes gesneden, nog fijner als julienne en dat door de saus als deze eigenlijk klaar is, de ui dus niet mee verwarmen, heerlijk!!!
11:50 19 januari 2024Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.
koolzuurhoudend water erbij ipv kraanwater, maakt de saus wat luchtiger
11:50 19 januari 2024Hi Andy, Bedankt voor deze tip! Liefs, Karlijn
11:50 19 januari 2024Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.
Leuk recept alleen is hij heel dun, of ligt dat aan mij
11:50 19 januari 2024Hi Femke Het klopt dat deze wat dunner is dan we zijn gewend vanuit de supermarkt, maar vers maken is wel veel leuker toch? Liefs, Karlijn
11:50 19 januari 2024Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.