Zelf rode currypasta maken
Chantal Meijer

Zelf rode currypasta maken

zaterdag 06 januari 2018

Curry kan je natuurlijk heel makkelijk maken met currypasta uit de supermarkt, maar hoe lekker is het als je het zelf hebt gemaakt! Met dit recept van Chantal van Feelgoodbyfood kan je zelf bepalen wat je in je curry stopt en wat niet. Stem de smaken af naar jou smaak en zo heb je de lekkerste, verse curry!


Ingrediënten
2 el olie
2 rode pepers
1 stengel citroengras
2 cm laos of verse gember
2 sjalotten
3 teentjes knoflook
1 tl komijnzaad
1 tl korianderzaad
1 tl cayennepeper (optioneel)


Bereidingswijze
Verwijder de zaadjes uit de rode pepers, schil de laos en snijd de ui in grove stukken. Verwijder de buitenste schil van de citroengras en snijd ook in stukken. Je kunt de currypasta maken met en keukenmachine, vijzel of beiden gebruiken. Mijn voorkeur gaat uit naar beiden. Gooi alle ingrediënten, kruiden en de olie in een keukenmachine en maal tot een grove structuur. Schep vervolgens alles in een vijzel en maal alles fijn. Hierdoor komen de smaken van de ingrediënten goed vrij. Klaar is je currypasta!


Heb jij deze currypasta gemaakt? Deel dan jouw creatie op Instagram, Twitter of Facebook. We zijn benieuwd!

Lees ook

Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist
  • 15 September 2025

Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist

De zon laat zich misschien minder vaak zien en de avonden worden alweer korter, maar dat betekent niet dat de zomer voorbij hoeft te zijn

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
  • 08 September 2025

Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?

Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken

4 Reacties

Hoi Chantal, Did klinkt erg lekker. Ik probeer zonder olie te eten voor mijn gewicht en gezondheid. Zou ik de olie eruit kunnen laten en kunnen vervangen door water?

12:04 19 januari 2024

Hi Margriet, dat zou ik niet aanraden. Olie zorgt ervoor dat het een mooie gladde pasta wordt. Mocht je echt liever geen olie gebruiken, dan kun je er natuurlijk ook voor kiezen om de ui, knoflook en kruiden los te bakken in de pan met een klein beetje olie.

12:04 19 januari 2024

Ik kwam er net achter dat de boemboe rode curry van de Albert Heijn dus niet vegetarisch is... Thnx dus voor het recept. Volgende keer zelf maar maken.

12:04 19 januari 2024

Lijkt me heerlijk! Zou je dit ook kunnen invriezen?

12:04 19 januari 2024

Zeker Chantal, geen enkel probleem!

12:04 19 januari 2024

Is dit voor een gerecht met 4 personen?

12:04 19 januari 2024

Thanks voor de tip. Ik zag al ergens dat veel kant en klaar curry niet vegetarisch is, dus ik zal hier een linkje naar toe op mijn website zetten.

12:04 19 januari 2024

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.