Zelf vegan parmezaan maken
Lauren Kreijger

Zelf vegan parmezaan maken

maandag 20 januari 2020
Aan de hand van het kookboek Vegan zuivel van Emelie Holm leren wij hoe je zelf plantaardige zuivelproducten kunt maken! Natuurlijk staan de winkels inmiddels vol met deze producten, maar het blijft nou eenmaal leuker en voordeliger om ze zelf te maken. Vandaag delen wij met jullie het recept voor vegan parmezaan!

Ingrediënten
Voor 4 personen
15-30 minuten bereidingstijd
150 g zonnebloempitten
4 el edelgistvlokken
1⁄2 tl uienpoeder
1 tl gerookte paprikapoeder
1 tl zeezout

Bereidingswijze

  1. Rooster de zonnebloempitten in een droge koekenpan tot ze licht goudbruin zijn. Laat afkoelen.

  2. Maal alle ingrediënten in de blender of keukenmachine grof met de pulseknop.

  3. Bewaar de parmezaan in een luchtdichte trommel in de koelkast. Hij is een paar weken houdbaar.


Heb jij dit recept gemaakt? Wat vond je ervan? Wat is jouw favoriete vegan product om zelf te maken? Verras ons met jouw creatie op Facebook of Instagram. We zijn benieuwd!

Vegan zuivel
Emelie Holm
Uitgeverij: Good Cook B.V.
ISBN: 9789461432209
Prijs: €20.95



 

Lees ook

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
  • 28 August 2025

Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend

Het einde van de zomervakantie is in zicht

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
  • 04 September 2025

Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem

Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.