Zoete aardappel-chili schijfjes
Allore Foodies

Zoete aardappel-chili schijfjes

vrijdag 29 juni 2018
Dit recept is weer eens een hele andere manier om de gezonde zoete aardappel te eten. In plaats van te koken of te bakken, snijd je ze in slierten en bak je ze in een mengsel van meel, eieren, uitjes en chilipoeder. Allore Foodies deelt met ons het recept!

Ingrediënten
1 grote zoete aardappel, voor sliertjes (circa 500 gram)
60 g quinoameel
40 g lente-ui, gehakt
40 g rode ui, gehakt
1 1/2 tot 2 el chilipoeder
2 grote eieren, gemengd met een vork in een kom
zout naar smaak
kokosolie

Extra nodig
spirelli

Optionele topping
salsa
avocado
koriander

Bereidingswijze
1. Schil de zoete aardappel en snijd het in kleinere delen (ongeveer 5).
2. Gebruik je spirelli om de zoete aardappel in sliertjes te snijden en doe de slierten in een grote kom. Knip de slierten in kleinere stukken zodat er makkelijker mee kan worden gewerkt.
3. Voeg de meel, lente-ui, ui, kruiden en het eimengsel toe aan de slierten. Roer met een houten lepel tot het één geheel is geworden en de slierten zijn bedekt.
4. Verwarm 2-3 eetlepels kokosolie in een pan op middelhoog vuur. Vorm kleine schijfjes van de zoete aardappel met je handen.
5. Bak de schijfjes tot ze goudbruin zijn (2-3) minuten en draai ze om om vervolgens nog 2 minuten te bakken. Laat daarna afkoelen op een rek.
6. Blijf dit doen tot het zoete aardappelmengsel op is. Serveer warm. Garneer eventueel met wat toppings.

Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met jouw creatie op de website, Facebook, Instagram of Twitter. We zijn benieuwd!

 

Lees ook

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
  • 28 August 2025

Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend

Het einde van de zomervakantie is in zicht

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
  • 04 September 2025

Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem

Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken

1 Reacties

Zoete aardappel chili gemaakt. Het gerecht had heel lekker kunnen zijn, maar bevatte veel te veel zout! een eetlepel! En ik had al minder gebruikt. Ook is de verhouding t.o.v.de aardappel niet duidelijk. Wat is een grote aardappel?? Gewicht aangeven zou duidelijker zijn

12:00 19 januari 2024

Dank voor je reactie An. Excuus, de zout was inderdaad een fout, we hebben het direct aangepast. Een grote zoete aardappel kan wel 500 gram wegen, ook dit hebben we toegevoegd. Hartelijke groet, Isabel

12:00 19 januari 2024

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.