Dit recept is weer eens een hele andere manier om de gezonde zoete aardappel te eten. In plaats van te koken of te bakken, snijd je ze in slierten en bak je ze in een mengsel van meel, eieren, uitjes en chilipoeder. Allore Foodies deelt met ons het recept!
Ingrediënten
1 grote zoete aardappel, voor sliertjes (circa 500 gram)
60 g quinoameel
40 g lente-ui, gehakt
40 g rode ui, gehakt
1 1/2 tot 2 el chilipoeder
2 grote eieren, gemengd met een vork in een kom
zout naar smaak
kokosolie
Extra nodig
spirelli
Optionele topping
salsa
avocado
koriander
Bereidingswijze
1. Schil de zoete aardappel en snijd het in kleinere delen (ongeveer 5).
2. Gebruik je spirelli om de zoete aardappel in sliertjes te snijden en doe de slierten in een grote kom. Knip de slierten in kleinere stukken zodat er makkelijker mee kan worden gewerkt.
3. Voeg de meel, lente-ui, ui, kruiden en het eimengsel toe aan de slierten. Roer met een houten lepel tot het één geheel is geworden en de slierten zijn bedekt.
4. Verwarm 2-3 eetlepels kokosolie in een pan op middelhoog vuur. Vorm kleine schijfjes van de zoete aardappel met je handen.
5. Bak de schijfjes tot ze goudbruin zijn (2-3) minuten en draai ze om om vervolgens nog 2 minuten te bakken. Laat daarna afkoelen op een rek.
6. Blijf dit doen tot het zoete aardappelmengsel op is. Serveer warm. Garneer eventueel met wat toppings.
Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met jouw creatie op de website, Facebook, Instagram of Twitter. We zijn benieuwd!
Ingrediënten
1 grote zoete aardappel, voor sliertjes (circa 500 gram)
60 g quinoameel
40 g lente-ui, gehakt
40 g rode ui, gehakt
1 1/2 tot 2 el chilipoeder
2 grote eieren, gemengd met een vork in een kom
zout naar smaak
kokosolie
Extra nodig
spirelli
Optionele topping
salsa
avocado
koriander
Bereidingswijze
1. Schil de zoete aardappel en snijd het in kleinere delen (ongeveer 5).
2. Gebruik je spirelli om de zoete aardappel in sliertjes te snijden en doe de slierten in een grote kom. Knip de slierten in kleinere stukken zodat er makkelijker mee kan worden gewerkt.
3. Voeg de meel, lente-ui, ui, kruiden en het eimengsel toe aan de slierten. Roer met een houten lepel tot het één geheel is geworden en de slierten zijn bedekt.
4. Verwarm 2-3 eetlepels kokosolie in een pan op middelhoog vuur. Vorm kleine schijfjes van de zoete aardappel met je handen.
5. Bak de schijfjes tot ze goudbruin zijn (2-3) minuten en draai ze om om vervolgens nog 2 minuten te bakken. Laat daarna afkoelen op een rek.
6. Blijf dit doen tot het zoete aardappelmengsel op is. Serveer warm. Garneer eventueel met wat toppings.
Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met jouw creatie op de website, Facebook, Instagram of Twitter. We zijn benieuwd!
Lees ook

Recepten
- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

Ontspanning
- 28 August 2025
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
Het einde van de zomervakantie is in zicht
- Karlijn Swaen

Recepten
- 04 September 2025
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië
- Karlijn Swaen
1 Reacties
Zoete aardappel chili gemaakt. Het gerecht had heel lekker kunnen zijn, maar bevatte veel te veel zout! een eetlepel! En ik had al minder gebruikt. Ook is de verhouding t.o.v.de aardappel niet duidelijk. Wat is een grote aardappel?? Gewicht aangeven zou duidelijker zijn
12:00 19 januari 2024Dank voor je reactie An. Excuus, de zout was inderdaad een fout, we hebben het direct aangepast. Een grote zoete aardappel kan wel 500 gram wegen, ook dit hebben we toegevoegd. Hartelijke groet, Isabel
12:00 19 januari 2024Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.