Recepten
Zin in een frisse salade naast een warm gerecht? Dan is deze frisse linzensalade met geitenkaas en mosterd-dille dressing misschien wel wat je zoekt! Lees snel verder voor het recept.
Ingrediënten
voor 4 personen
8 gedroogde abrikozen
1 blik (200 g) linzen
1 zak (85 g) veldsla
1 zak (85 g) rucola
1 komkommer
80 g geitenkaas, verkruimeld
75 g gemengde noten
voor de mosterd-dille dressing
2 el olijfolie
1 tl mosterd
1 tl honing
1 tl dille
zout en peper
Bereidingswijze
1. Doe de zakken sla in een slakom en meng.
2. Giet de linzen af met behulp van een vergiet. Spoel ze af onder de kraan en laat uitlekken.
3. Snijd de komkommer en de abrikozen in (kleine blokjes), en hak de gemengde noten grof. Voeg de linzen, komkommer, abrikozen, noten en geitenkaas toe aan de slakom. Laat eventjes staan.
4. Maak in de tussentijd de mosterd-dille dressing door alle ingrediënten met elkaar in een klein glaasje te mengen. Giet de dressing over de salade en hussel alles door elkaar.
5. Schep 4 bordjes vol met de salade.
Heb jij deze linzensalade met geitenkaas gemaakt? Laat het ons weten via een reactie op de website of via Facebook of Instagram. Wij zijn benieuwd!
Ingrediënten
voor 4 personen
8 gedroogde abrikozen
1 blik (200 g) linzen
1 zak (85 g) veldsla
1 zak (85 g) rucola
1 komkommer
80 g geitenkaas, verkruimeld
75 g gemengde noten
voor de mosterd-dille dressing
2 el olijfolie
1 tl mosterd
1 tl honing
1 tl dille
zout en peper
Bereidingswijze
1. Doe de zakken sla in een slakom en meng.
2. Giet de linzen af met behulp van een vergiet. Spoel ze af onder de kraan en laat uitlekken.
3. Snijd de komkommer en de abrikozen in (kleine blokjes), en hak de gemengde noten grof. Voeg de linzen, komkommer, abrikozen, noten en geitenkaas toe aan de slakom. Laat eventjes staan.
4. Maak in de tussentijd de mosterd-dille dressing door alle ingrediënten met elkaar in een klein glaasje te mengen. Giet de dressing over de salade en hussel alles door elkaar.
5. Schep 4 bordjes vol met de salade.
Heb jij deze linzensalade met geitenkaas gemaakt? Laat het ons weten via een reactie op de website of via Facebook of Instagram. Wij zijn benieuwd!
Lees ook

Recepten
- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

Ontspanning
- 28 August 2025
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
Het einde van de zomervakantie is in zicht
- Karlijn Swaen

Recepten
- 04 September 2025
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië
- Karlijn Swaen
1 Reacties
Volgens mij zie ik op de foto ook stukjes komkommer, maar dat wordt nergens in het recept (of bij de ingredienten) genoemd
11:46 19 januari 2024Hoi Victoria, je hebt helemaal gelijk er zit inderdaad komkommer in dit recept. Wij gaan dit aanpassen in de ingrediëntenlijst en bereidingswijze. Groetjes, Lieske
11:46 19 januari 2024Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.