Zoetzure rabarbertaart
Isabel Boerdam

Zoetzure rabarbertaart

maandag 07 oktober 2013
Tijd om jezelf te verwennen met een smultaartje? Deze rabarbertaart is een (redelijk) gezonde en verstandige keuze en niet te vergeten super lekker! De havervlokken in het deeg zorgen voor een extra ‘bite’ en een goede structuur, de zoetzure rabarber geeft de taart een frisse smaak en bovendien een mooie kleur. Lekker bakken dus!

Wat heb je nodig?
Voor het deeg:
250 gram volkorenbloem
50 gram havervlokken
150 gram boter
100 gram suiker
snufje zout

Voor de vulling:
600 gram rabarber
30 gram boter, in vlokjes
2 eetlepels suiker

Hoe maak je deze zoetzure rabarbertaart?
Verwarm de oven voor op 200 graden. Maak eerst het deeg: doe de volkorenbloem met de havervlokken, de boter, de suiker en het snufje zout in een kom en kneed tot er een egaal deeg ontstaat. Als het deeg te droog is kan je altijd een beetje koud water toevoegen. Druk het deeg in een ingevette springvorm van ongeveer 24 centimeter doorsnede en zet even in de koelkast. Maak nu de vulling: verwijder de onder- en bovenkant van de rabarbersteel, schil ze en snij ze in reepjes. Leg de rauwe rabarberstukjes in de springvorm en bestrooi met de suiker en de botervlokjes. Bak de taart in 25 minuten goudbruin. Kwartiertje laten afkoelen voordat je hem serveert, koud is hij ook heel lekker!

TIP!
Voor een gezondere variant van deze taart kan je de suiker en de boter uit de vulling weglaten en experimenteren met minder suiker en meer havervlokken in het deeg.

Lees ook

Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist
  • 15 September 2025

Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist

De zon laat zich misschien minder vaak zien en de avonden worden alweer korter, maar dat betekent niet dat de zomer voorbij hoeft te zijn

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
  • 08 September 2025

Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?

Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.