Tijd om jezelf te verwennen met een smultaartje? Deze rabarbertaart is een (redelijk) gezonde en verstandige keuze en niet te vergeten super lekker! De havervlokken in het deeg zorgen voor een extra ‘bite’ en een goede structuur, de zoetzure rabarber geeft de taart een frisse smaak en bovendien een mooie kleur. Lekker bakken dus!
Wat heb je nodig?
Voor het deeg:
250 gram volkorenbloem
50 gram havervlokken
150 gram boter
100 gram suiker
snufje zout
Voor de vulling:
600 gram rabarber
30 gram boter, in vlokjes
2 eetlepels suiker
Hoe maak je deze zoetzure rabarbertaart?
Verwarm de oven voor op 200 graden. Maak eerst het deeg: doe de volkorenbloem met de havervlokken, de boter, de suiker en het snufje zout in een kom en kneed tot er een egaal deeg ontstaat. Als het deeg te droog is kan je altijd een beetje koud water toevoegen. Druk het deeg in een ingevette springvorm van ongeveer 24 centimeter doorsnede en zet even in de koelkast. Maak nu de vulling: verwijder de onder- en bovenkant van de rabarbersteel, schil ze en snij ze in reepjes. Leg de rauwe rabarberstukjes in de springvorm en bestrooi met de suiker en de botervlokjes. Bak de taart in 25 minuten goudbruin. Kwartiertje laten afkoelen voordat je hem serveert, koud is hij ook heel lekker!
TIP!
Voor een gezondere variant van deze taart kan je de suiker en de boter uit de vulling weglaten en experimenteren met minder suiker en meer havervlokken in het deeg.
Wat heb je nodig?
Voor het deeg:
250 gram volkorenbloem
50 gram havervlokken
150 gram boter
100 gram suiker
snufje zout
Voor de vulling:
600 gram rabarber
30 gram boter, in vlokjes
2 eetlepels suiker
Hoe maak je deze zoetzure rabarbertaart?
Verwarm de oven voor op 200 graden. Maak eerst het deeg: doe de volkorenbloem met de havervlokken, de boter, de suiker en het snufje zout in een kom en kneed tot er een egaal deeg ontstaat. Als het deeg te droog is kan je altijd een beetje koud water toevoegen. Druk het deeg in een ingevette springvorm van ongeveer 24 centimeter doorsnede en zet even in de koelkast. Maak nu de vulling: verwijder de onder- en bovenkant van de rabarbersteel, schil ze en snij ze in reepjes. Leg de rauwe rabarberstukjes in de springvorm en bestrooi met de suiker en de botervlokjes. Bak de taart in 25 minuten goudbruin. Kwartiertje laten afkoelen voordat je hem serveert, koud is hij ook heel lekker!
TIP!
Voor een gezondere variant van deze taart kan je de suiker en de boter uit de vulling weglaten en experimenteren met minder suiker en meer havervlokken in het deeg.
Lees ook

Ontspanning
- 28 August 2025
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
Het einde van de zomervakantie is in zicht
- Karlijn Swaen

Recepten
- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

In mijn keuken
- 08 September 2025
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel
- Karlijn Swaen
0 Reacties
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.