Tijd voor komkommer schaafijs! Dit koele recept is van de groentechef van Nederland, Jonathan Karpathios, in samenwerking met Mooi wat planten doen. De komkommer-granité, is heerlijk verfrissend. Een slanke en groene vervanger voor dik, romig ijs!
Wat heb je nodig?
Voor 4 personen
600 ml versgeperst komkommer sap
2 limoenen
4 theelepels honing
snuf cayennepeper
2 eetlepels witte wijnazijn
2 stengels bleekselderij
Extra nodig: een sapcentrifuge
Hoe maak je komkommer schaafijs?
Tip! serveer het schaafijs na de borrel als tussengerecht voor het dessert of maak met de komkommer granité een mooi aperitief door een paar lepels in een glas te doen en er een scheutje gin of wodka aan toe te voegen.
Smakelijk!
Heb jij dit recept van Mooi wat planten doen x Jonathan Karpathios gemaakt? Of een anders favoriet recept? Laat het ons dan weten in een reactie op de website, Facebook of Twitter. We zijn benieuwd!
Wat heb je nodig?
Voor 4 personen
600 ml versgeperst komkommer sap
2 limoenen
4 theelepels honing
snuf cayennepeper
2 eetlepels witte wijnazijn
2 stengels bleekselderij
Extra nodig: een sapcentrifuge
Hoe maak je komkommer schaafijs?
- Schil de komkommer en de bleekselderij en doe dit door de sapcentrifuge.
- Voeg aan het sap de azijn, honing en limoensap toe.
- Breng op smaak met cayennepeper en zout.
- Zet in de vriezer in een platte schaal en rasp er iedere 15 minuten met een vork doorheen.
- Garneer met wat munt om de frisheid van de granité naar boven te brengen
Tip! serveer het schaafijs na de borrel als tussengerecht voor het dessert of maak met de komkommer granité een mooi aperitief door een paar lepels in een glas te doen en er een scheutje gin of wodka aan toe te voegen.
Smakelijk!
Heb jij dit recept van Mooi wat planten doen x Jonathan Karpathios gemaakt? Of een anders favoriet recept? Laat het ons dan weten in een reactie op de website, Facebook of Twitter. We zijn benieuwd!
Lees ook

Recepten
- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

Ontspanning
- 28 August 2025
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
Het einde van de zomervakantie is in zicht
- Karlijn Swaen

Recepten
- 04 September 2025
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië
- Karlijn Swaen
0 Reacties
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.