Komkommer schaafijs
Lieske van der Waals

Komkommer schaafijs

woensdag 26 september 2018
Tijd voor komkommer schaafijs! Dit koele recept is van de groentechef van Nederland, Jonathan Karpathios, in samenwerking met Mooi wat planten doen. De komkommer-granité, is heerlijk verfrissend. Een slanke en groene vervanger voor dik, romig ijs!

Wat heb je nodig?
Voor 4 personen
600 ml versgeperst komkommer sap
2 limoenen
4 theelepels honing
snuf cayennepeper
2 eetlepels witte wijnazijn
2 stengels bleekselderij
Extra nodig: een sapcentrifuge 

Hoe maak je komkommer schaafijs?

  1. Schil de komkommer en de bleekselderij en doe dit door de sapcentrifuge.

  2. Voeg aan het sap de azijn, honing en limoensap toe.

  3. Breng op smaak met cayennepeper en zout.

  4. Zet in de vriezer in een platte schaal en rasp er iedere 15 minuten met een vork doorheen.

  5. Garneer met wat munt om de frisheid van de granité naar boven te brengen


Tip! serveer het schaafijs na de borrel als tussengerecht voor het dessert of maak met de komkommer granité een mooi aperitief door een paar lepels in een glas te doen en er een scheutje gin of wodka aan toe te voegen.

Smakelijk!

Heb jij dit recept van Mooi wat planten doen x Jonathan Karpathios gemaakt? Of een anders favoriet recept? Laat het ons dan weten in een reactie op de website, Facebook of Twitter. We zijn benieuwd!

Lees ook

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
  • 28 August 2025

Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend

Het einde van de zomervakantie is in zicht

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
  • 04 September 2025

Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem

Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.