Zomerse kiwi-braam salade met een munt-vinaigrette
Jitske IJlstra

Zomerse kiwi-braam salade met een munt-vinaigrette

maandag 30 juni 2025
Naar recept
Betaalde samenwerking met Zespri
De zomer is eindelijk écht begonnen, tijd voor lichte maaltijden en zonnige borden! Of je nu luncht in de tuin of gewoon wat extra energie kunt gebruiken tijdens warme dagen: deze zomerse salade met Zespri Green kiwi’s is precies wat je nodig hebt. De kiwi’s geven het gerecht niet alleen een heerlijk frisse twist, maar zitten ook boordevol vitamine C en vezels. Lees snel verder!

Start van de zomer


Dat de zomer begonnen is, betekent maar één ding: tijd voor frisse, smaakvolle gerechten die je energie geven én een glimlach op je gezicht toveren! De toevoeging van Zespri Green kiwi’s maakt deze salade heerlijk zomers. Waan je voor even op een zonovergoten terras, waar je ook bent. Deze harige groene vitaminebommetjes zitten namelijk boordevol vitamine C en helpen je bloedsuikerspiegel in balans te houden. Zo geef je je immuunsysteem én je brein een natuurlijke boost, zonder middagdip. Laat die zonnige dagen maar komen!

Zespri Green kiwi's

Ingrediënten

15 minuten voorbereiden
10 minuten koken

Voor

4

personen

Ingrediënten voor de lunchsalades

Voor de munt-vinaigrette

Zespri Green kiwi

Bereidingswijze

Stap 1

Bereid de quinoa volgens de instructies op de verpakking en laat helemaal afkoelen. Breng op smaak met peper en zout.

Stap 2

Hak de munt fijn en meng de ingrediënten voor de munt-vinaigrette in en kom. Proef en breng op smaak met zout en peper. Doe de vinaigrette in een goed afsluitbaar potje.

Stap 3

Snijd de kiwi's in partjes en verkruimel de geitenkaas. Verdeel de quinoa over de bodem van een lunchtrommel, leg hierop een laag baby spinazie en drapeer de komkommerlinten hier overheen. Garneer de salade met de bramen, kiwi, geitenkaas en grofgehakte pecannoten.

Stap 4

Sluit de lunchbox af en voeg net voordat je gaat lunchen pas de munt-vinaigrette toe zodat je lunch lekker vers blijft.

Zespri Green kiwi

Heb jij dit recept gemaakt?

Laat het ons weten in een reactie, op Instagram of Facebook. Of nog leuker: stuur ons een foto! We zijn benieuwd!

Lees ook

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
  • 28 August 2025

Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend

Het einde van de zomervakantie is in zicht

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
  • 04 September 2025

Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem

Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.