Zuurdesembrood met vegan boterhamworst en frisse toppings
Jitske IJlstra

Zuurdesembrood met vegan boterhamworst en frisse toppings

vrijdag 04 maart 2022
Ben je op zoek naar inspiratie voor een lekker broodje? Je hebt het gevonden! Kreeg jij vroeger ook vaak een broodje met boterhamworst mee naar school? Wij wel. Deze vegan boterhamworst neemt ons dan ook helemaal mee terug naar ons broodtrommeltje op de basisschool! Met de heerlijke frisse toppings op dit broodje wordt deze vegan lunch echt een traktatie.

Quorn
Quorn heeft maar één missie: meer mensen laten genieten van heerlijke vleesvrije maaltijden! Om dat zo makkelijk mogelijk te maken heeft Quorn een brede lijn aan vleesvervangers, onder andere voor op brood. De producten en spreads van Quorn zijn perfect om de welbekende broodjes van vroeger te moderniseren! En dat ook nog zonder in te leveren op smaak of voedingswaarde. Alle Quorn producten zijn namelijk gemaakt op basis van mycoproteïne. Een super-eiwit dat heerlijk smaakt en tegelijkertijd gezond is voor jou en de planeet. Vandaag gebruikten wij de Quorn Vegan boterhamworst om een lekker broodje te maken. Dit wil je!



Ingrediënten
voor 4 personen
8 plakken zuurdesembrood
4 augurken, in plakjes
2 verpakkingen Quorn Vegan Boterhamworst
40 g rucola slamelange
40 g mosterd 

voor de ingelegde rode ui
1 rode ui, in dunne ringen
40 ml water
20 ml azijn
2 tl suiker
1 tl zout
1 tl gele mosterdzaadjes

Bereidingswijze
1. Doe de rode ui in een hittebestendige kom.
2. Voeg dan de rest van de ingrediënten van de ingelegde rode ui toe aan een kookpan op lage temperatuur en laat dit langzaam opwarmen. Roer het even door en giet de warme vloeistof over de ui heen. Laat compleet afkoelen voor gebruik.
3. Verdeel de zuurdesem boterhammen over de borden en beleg één kant met Quorn Vegan Boterhamworst, gevolgd door de augurken plakjes, ingelegde rode ui en de rucola slamelange.
4. Bestrijk de andere helft met een dunne laag mosterd en leg deze erop.
5. Halveer het broodje en serveer direct.

Heb jij dit broodje gemaakt voor de lunch? Wat vond je ervan? Laat het ons weten in een bericht via de website, Instagram of Facebook. We zijn benieuwd!

 

Lees ook

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
  • 28 August 2025

Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend

Het einde van de zomervakantie is in zicht

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
  • 04 September 2025

Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem

Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.