De Nationale Week Zonder Vlees komt er weer aan en dat betekent koken zonder vlees! Wij zijn daar al helemaal in thuis, maar nieuwe producten zoals de ookworst van HEMA maken vegetarisch koken toch nóg leuker. Daarom delen wij vandaag het recept van deze zuurkoolquiche met piccalilly en de vegetarische ookworst! Dat is pas op een lekkere én vernieuwende manier genieten van onze favoriete rookworst.
HEMA ookworst
Wie kent HEMA niet van de befaamde rookworst? Onlangs heeft HEMA de ookworst uitgebracht, waar onze vegetarische hartjes sneller van gaan kloppen! Dit is een heerlijke vegetarische variant op de rookworst die wij allemaal van vroeger kennen, lekker en nostalgisch. Deze worst is exclusief bij de HEMA verkrijgbaar en is makkelijk online te bestellen. Wist je dat de ookworst niet alleen geschikt is voor stamppotten of winterse gerechten, maar dat je de ookworst ook in allerlei andere gerechten kan gebruiken? Dat laten we je vandaag zien met deze zuurkoolquiche! Ideaal, aangezien je vast wat receptinspiratie kan gebruiken voor de Nationale Week Zonder Vlees.
HEMA ookworst
Wie kent HEMA niet van de befaamde rookworst? Onlangs heeft HEMA de ookworst uitgebracht, waar onze vegetarische hartjes sneller van gaan kloppen! Dit is een heerlijke vegetarische variant op de rookworst die wij allemaal van vroeger kennen, lekker en nostalgisch. Deze worst is exclusief bij de HEMA verkrijgbaar en is makkelijk online te bestellen. Wist je dat de ookworst niet alleen geschikt is voor stamppotten of winterse gerechten, maar dat je de ookworst ook in allerlei andere gerechten kan gebruiken? Dat laten we je vandaag zien met deze zuurkoolquiche! Ideaal, aangezien je vast wat receptinspiratie kan gebruiken voor de Nationale Week Zonder Vlees.
Ingrediënten
Voor 1 quiche
1 verpakking HEMA ookworst, in plakjes
4-5 plakjes hartige taartdeeg
200 g aardappel, in kleine blokjes
250 g zuurkool, uitgelekt en uitgeknepen
1 paprika, in dunne reepjes
200 ml kookroom
3 eieren
1 el piccalilly
10 g verse peterselie, grof gehakt
peper en zout naar smaak
olijfolie, om in te vetten
Benodigdheden: quichevorm (diameter 24 cm)
Tip: serveer dit mooie gerecht op het Porto servies van de HEMA!
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet de quichevorm in met olijfolie en laat het deeg ontdooien. Verdeel het deeg over de quichevorm en prik hier gaatjes in. Bak het deeg 8-10 minuten in de oven voor.
- Snijd de aardappels in stukjes en kook deze in een klein laagje water voor, ongeveer 10 minuten tot ze net niet helemaal gaar zijn.
- Maak ondertussen de quichevulling. Klop eerst de eieren los, en meng daarna met de kookroom, piccalilly en peper en zout. Roer dit goed door.
- Doe nu de zuurkool, paprika, aardappel en plakjes ookworst in de quichevorm en verdeel het eimengsel gelijkmatig hier overheen.
- Bak de quiche in 40-50 minuten gaar en goudbruin. Laat eerst 5 minuten afkoelen voor het aansnijden. Garneer met verse peterselie, eet smakelijk!
Ga jij dit recept proberen? Of heb jij een verrassend recept met ookworst? Laat het ons weten in een reactie, via Facebook of Instagram. We zijn benieuwd!
Lees ook

Recepten
- 15 September 2025
Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist
De zon laat zich misschien minder vaak zien en de avonden worden alweer korter, maar dat betekent niet dat de zomer voorbij hoeft te zijn
- Karlijn Swaen

Recepten
- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

In mijn keuken
- 08 September 2025
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel
- Karlijn Swaen
2 Reacties
Apart, een recept van een plantaardige foodie dat room en eieren bevat?
11:39 19 januari 2024Hi Myra, Bedankt voor je opmerking! Op ons blog delen we zowel plantaardige als vegetarische recepten :-) Dit recept is vegetarisch maar kan je ook makkelijk omtoveren naar een veganistische quiche! Groetjes, Daniëlle
11:39 19 januari 2024Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.
Worst in heel Nederland nergens verkrijgbaar....zelfs niet online. Jammer, lijkt me een lekker recept. Qua planning/timing publicatie niet zo handig. Maar.....niet getreurd er is nog zoveel meer lekker(s)
11:39 19 januari 2024Wij zijn daarom voor de vegetarische rookworst van gourmet gegaan
11:39 19 januari 2024Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.