Groene kool wraps met mango, courgette, tofu en noedels
Isabel Boerdam

Groene kool wraps met mango, courgette, tofu en noedels

maandag 27 oktober 2014
Naar recept

Een heerlijk licht gerecht dat zowel gebruikt kan worden als voorgerecht als hoofdmaaltijd. Het is een feest van smaken en kleuren: groene courgette, gele zoete mango, pittige, rode peper, zachte noedels, frisse munt, aardse tofu en scherpe rose radijsjes. Dit geserveerd in een groene koolblad met een verrassende soja-sesam-gembersaus maakt het plaatje compleet. Een top recept!

Ingrediënten

Voor

4

personen

Voor de wraps:

Voor de dressing:

Zet alles op je lijst

Hoe maak je deze groene koolwraps?


Kook de noedels volgens de gebruiksaanwijzing en laat afkoelen. Maak de dressing door de sojasaus met de rijstazijn, de gember, de honing en de sesamolie te mengen. Proef en pas aan naar smaak met bijvoorbeeld extra honing, gember of zelfs citroensap. Leg de noedels in de dressing en laat staan. Snij de courgette door de helft, en daarna in dunne plakken en in dunne sliertjes. Dit is vrij tijdrovend dus nog makkelijker is om het te doen met de Spirelli spiraalsnijder die je bijvoorbeeld kan kopen in de webshop van Puur Mieke. Snij vervolgens de mango in kleine blokjes, de radijsjes in dunne plakjes, de lente-ui in ringetjes en de rode peper – nadat je de zaadjes verwijdert hebt – fijn. Verhit olijfolie in een koekenpan, snij de tofu in blokjes en bak met een flinke scheut sojasaus tot de blokjes knapperig zijn. Zet een pan met kokend water op en doop razendsnel een voor een de koolbladeren in het water. Spoel direct af met koud water, dit zorgt dat de groene kleur nog sprekender wordt. Beleg ieder blad in het midden met een klein bedje noedels, een aantal sliertjes courgette, blokjes mango en schijfjes radijs. Bestrooi met ringetjes lente-ui, rode peper en munt en besprenkel met een extra lepeltje dressing. Serveer de groene kool wraps open of opgerold als echte wrap.

Bron: Love and Lemons. Respect voor dit prachtige kookblog

Heb jij dit recept gemaakt? Verras mij dan met een foto van jouw creatie via Facebook of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. Ik ben ontzettend benieuwd!


Vind meer inspiratie op onze 'How to Tofu'-pagina!

Meer leren over tofu?

In dit artikel vertellen we je alles over tofu! Meer leren over de verschillende soorten tofu? Dat lees je in dit artikel!

Weet je dat allemaal al? Dan delen we in dit artikel nog tips over hoe je goed met tofu kunt koken, en hier onze favoriete recepten. Veel kookplezier!

Lees ook

Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist
  • 15 September 2025

Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist

De zon laat zich misschien minder vaak zien en de avonden worden alweer korter, maar dat betekent niet dat de zomer voorbij hoeft te zijn

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
  • 08 September 2025

Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?

Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.