Echt een lentesalade met verse groene groenten, een frisse zoetzure dressing en voor de liefhebber zwarte rijst om het geheel af te maken. Een gezonde, goede vullende maaltijd die zo gemaakt is!
Wat heb je nodig?
Voor de salade:
1 kop wilde rijst (of een ander graan naar wens)
300 gram spruiten
1 broccoli
1 avocado
100 gram doperwten
3 lenteuitjes
handje verse munt
Voor de dressing:
½ sinaasappel, sap
½ citroen, sap
2 eetlepels sojasaus
2 eetlepels rijstazijn
1 teen knoflook, geperst
Voor de garnering:
handje sesamzaadjes
handje amandelschaafsel
Hoe maak je deze groene salade?
Bereid de granen volgens de gebruikaanwijzing en laat afkoelen. Maak dan de dressing: meng het sinaasappelsap met het citroensap, de sojasaus, de rijstazijn en de knoflook en laat staan. Snij het kontje van de spruiten en snij doormidden, snij de roosjes van de broccoli, snij de avocado in blokjes en snij de lenteui fijn. Verhit een grote koekenpan en laat de spruitjes met de snijkant op de bodem gedurende vijf minuten roosteren. Voeg dan de broccoli toe en wacht tot beide groenten beetgaar zijn. Laat op het laatste de doperwten nog even mee bakken om op te warmen. Bestrooi met een snufje zout, doe de lenteui erbij en haal dan van het vuur. Doe de groenten samen met de avocado, de muntblaadjes en de afgekoelde granen in een kom en meng de dressing er doorheen. Laat even marineren terwijl je de sesamzaadjes en het amandelschaafsel roostert. Breng de op smaak met zout en peper, waarna je hem op de borden of op een platte schaal legt en bestrooit met de garnering. Je bent klaar om te serveren!
Bron: Love and Lemons. Respect voor dit prachtige kookblog
Wat heb je nodig?
Voor de salade:
1 kop wilde rijst (of een ander graan naar wens)
300 gram spruiten
1 broccoli
1 avocado
100 gram doperwten
3 lenteuitjes
handje verse munt
Voor de dressing:
½ sinaasappel, sap
½ citroen, sap
2 eetlepels sojasaus
2 eetlepels rijstazijn
1 teen knoflook, geperst
Voor de garnering:
handje sesamzaadjes
handje amandelschaafsel
Hoe maak je deze groene salade?
Bereid de granen volgens de gebruikaanwijzing en laat afkoelen. Maak dan de dressing: meng het sinaasappelsap met het citroensap, de sojasaus, de rijstazijn en de knoflook en laat staan. Snij het kontje van de spruiten en snij doormidden, snij de roosjes van de broccoli, snij de avocado in blokjes en snij de lenteui fijn. Verhit een grote koekenpan en laat de spruitjes met de snijkant op de bodem gedurende vijf minuten roosteren. Voeg dan de broccoli toe en wacht tot beide groenten beetgaar zijn. Laat op het laatste de doperwten nog even mee bakken om op te warmen. Bestrooi met een snufje zout, doe de lenteui erbij en haal dan van het vuur. Doe de groenten samen met de avocado, de muntblaadjes en de afgekoelde granen in een kom en meng de dressing er doorheen. Laat even marineren terwijl je de sesamzaadjes en het amandelschaafsel roostert. Breng de op smaak met zout en peper, waarna je hem op de borden of op een platte schaal legt en bestrooit met de garnering. Je bent klaar om te serveren!
Bron: Love and Lemons. Respect voor dit prachtige kookblog
Lees ook

Recepten
- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

Ontspanning
- 28 August 2025
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
Het einde van de zomervakantie is in zicht
- Karlijn Swaen

Recepten
- 04 September 2025
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië
- Karlijn Swaen
1 Reacties
Ik heb behoefte aan recepten die zowel koolhydraat arm(of khvrij) als vegetarische zijn, kun je me daar bij helpen?
12:21 19 januari 2024Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.