Hele knolselderij uit de oven met rucolapesto
Lieske van der Waals

Hele knolselderij uit de oven met rucolapesto

zondag 17 februari 2019
Bereid jij wel eens knolselderij thuis? Wij maken regelmatig saus van knolselderij of maken er puree of een smeuïge crème van. Hoog tijd dus om knolselderij in de spotlight te zetten! Wij maakten deze hele knolselderij Van Eigen Bodem uit de oven met rucolapesto. Feestelijk met knolselderij!

Wat heb je nodig?
Voor 4 personen
1 knolselderij
10 g salie
2 el olijfolie
zout en peper

Voor de rucolapesto
100 g rucola
40 ml extra vierge olijfolie
½ citroen, sap en rasp
3 el Parmezaanse kaas, geraspt
30 g pijnboompitten

Extra:
aluminiumfolie

Hoe maak je deze hele knolselderij uit de oven met rucolapesto?

  1. Verwarm de oven voor op 200°. Snijd de boven- en onderkant van de knolselderij en verwijder de schil. Leg twee vellen aluminiumfolie over elkaar heen en plaats hierop de knolselderij. Verdeel de salie samen met 2 el olijfolie over de knolselderij, breng op smaak met zout en peper. Vouw de vellen aluminiumfolie dicht en plaats de verpakte knolselderij 75 minuten in de oven.

  2. Blend voor de pesto alle ingrediënten, behalve de olijfolie en de Parmezaanse kaas, in een keukenmachine. Giet terwijl de pesto gemalen wordt de helft van de olijfolie er langzaam bij. Voeg de Parmezaanse kaas en de rest van de olijfolie toe en meng nogmaals.

  3. Haal de knolselderij uit de oven, verwijder de aluminiumfolie en verdeel de rucolapesto over de knolselderij. Snijd de knolselderij aan tafel in dunne plakken.


Smakelijk!

Heb jij dit recept gemaakt? Deel een foto van jouw creatie met ons via Facebook, Instagram of Twitter. Wij zijn benieuwd!

Lees ook

Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist
  • 15 September 2025

Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist

De zon laat zich misschien minder vaak zien en de avonden worden alweer korter, maar dat betekent niet dat de zomer voorbij hoeft te zijn

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
  • 08 September 2025

Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?

Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.