In het seizoen: Pastinaak puree
Isabel Boerdam

In het seizoen: Pastinaak puree

zondag 21 januari 2018
Naar recept

Het is geheel terecht dat pastinaak geen vergeten groente meer is, want het is veelzijdig en ontzettend gezond! Het eerste recept van de drie dat wij met jullie delen is pastinaak puree: een ideaal bijgerecht voor bij verschillende groenten!

Ingrediënten

Voor

4

personen

Wat heb je nodig?

Hoe maak je de patinaak puree?

Stap 1

Schil en snijd de pastinaak in blokjes. Doe de pastinaak in een pan met water. Zorg ervoor dat de pastinaak nét onder water ligt. Voeg zout en peper, kruidnagel en laurierblad toe aan de pan en breng het water aan de kook. Laat het 15-20 minuten koken zodat de pastinaak lekker zacht wordt.

Stap 2

 Giet het water uit de pan en vang het op in een kom. Dit water heb je later nodig. Verder mag de kruidnagel en laurierblad verwijderd worden.

Stap 3

Pureer dan met een staafmixer de pastinaak. Bepaal zelf de goede dikte door af en toe een beetje kookvocht toe te voegen. Hoe meer je toevoegt hoe zachter en meer ‘crème’ je de puree wilt hebben.

Stap 4

Meng de roomboter beetje bij beetje door de puree en laat het zacht mee smelten. Voeg tussen het mengen door naar smaak chilipoeder, zout en peper toe. Serveer de puree naast de groente.

Notities

TIP! Ben je geïnteresseerd in het Keto dieet? Misschien is het Keto Revolutie all-in-one pakket wel iets voor jou!

Notities

TIP! Ben je geïnteresseerd in het Keto dieet? Misschien is het Keto Revolutie all-in-one pakket wel iets voor jou!

Heb jij deze pastinaak puree gemaakt? Verras ons dan met jouw creatie op Facebook of Instagram. We zijn benieuwd!

Lees ook

Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist
  • 15 September 2025

Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist

De zon laat zich misschien minder vaak zien en de avonden worden alweer korter, maar dat betekent niet dat de zomer voorbij hoeft te zijn

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
  • 08 September 2025

Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?

Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken

5 Reacties

Heerlijk, ik had 300 gr pastinaak voor 2 personen als vervanging voor aardappelpuree.

12:09 19 januari 2024

Hi Saskia, dat klinkt als een lekkere variatie!

12:09 19 januari 2024

Ik heb de pastinaak puree gemaakt met zonnebloem olie ipv boter. Het was heerlijk. Gaan we vaker klaarmaken.

12:09 19 januari 2024

De 1e keer dat we dit hadden gemaakt waren we toch verrast naar de smaak van pastinaak ik had er broccoli bij.Nu eet ik het weer maar nu met bloemkool met kerrysaus en een bal gehakt.

12:09 19 januari 2024

Voor hoeveel personen is dit?

12:09 19 januari 2024

Hi Simone, als bijgerecht voor 4 personen, als 'koolhydraat' van de maaltijd voor 2 personen. Eetsmakelijk!

12:09 19 januari 2024

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.