Hoe maak je vegan roomsaus?
Isabel Boerdam

Hoe maak je vegan roomsaus?

zaterdag 19 april 2025
Naar recept
Zelf vegan roomsaus maken is stiekem heel makkelijk, en met een paar simpele ingrediënten heb je zo een heerlijke, romige saus op tafel! Door geweekt cashewnoten te blenden met citroensap, knoflook en tofu krijg je een fluweelzachte textuur en een volle smaak, helemaal zonder zuivel. De cashewnoten zorgen voor de romigheid, de tofu maakt de saus extra vol en eiwitrijk, terwijl de knoflook en citroen voor een lekkere hartige en frisse touch zorgen. Perfect voor pasta, ovengerechten of als dressing over geroosterde groenten. Makkelijk, snel en superlekker!

Ingrediënten

120 minuten voorbereiden
10 minuten koken

Voor

4

personen

Ingrediënten

Bereidingswijze

Stap 1

Rasp de schil van de citroen en pers de citroen uit.

Stap 2

Doe vervolgens alle ingrediënten in een keukenmachine en blend tot een gladde saus.

Stap 3

Proef en breng op smaak met peper en zout. Mocht het nog wat te dik zijn, voeg dan een beetje water toe!

Heb jij deze plantaardige roomsaus gemaakt?

Of wil je andere recepten met tofu proberen? Klik dan hier!

Lees ook

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
  • 28 August 2025

Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend

Het einde van de zomervakantie is in zicht

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
  • 04 September 2025

Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem

Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken

3 Reacties

Kin je de saus ook invriezen ?

12:13 19 januari 2024

Hi Tessa, ik denk dat dat zeker moet kunnen! Eerlijk gezegd heb ik het nog nooit zelf geprobeerd, maar ik verwacht van wel :-) Liefs! Isabel

12:13 19 januari 2024

Nog een heerlijke roomsaus: een avocado met wat kokosmelk in de blender/staafmixer. Heerlijk over pastagerechten.

12:13 19 januari 2024

Dank je wel!!

12:13 19 januari 2024

Handig, zo'n simpel recept. Ik heb alleen geen keukenmachine, dus daar moet ik nog even wat op verzinnen.

12:13 19 januari 2024

Hi Imke! Je zou het ook kunnen proberen met een blender of staafmixer? Prakken is in dit geval wel lastig, je zou het ook nog kunnen vijzelen. Succes!!

12:13 19 januari 2024

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.