Zelf vegan roomsaus maken is stiekem heel makkelijk, en met een paar simpele ingrediënten heb je zo een heerlijke, romige saus op tafel! Door geweekt cashewnoten te blenden met citroensap, knoflook en tofu krijg je een fluweelzachte textuur en een volle smaak, helemaal zonder zuivel. De cashewnoten zorgen voor de romigheid, de tofu maakt de saus extra vol en eiwitrijk, terwijl de knoflook en citroen voor een lekkere hartige en frisse touch zorgen. Perfect voor pasta, ovengerechten of als dressing over geroosterde groenten. Makkelijk, snel en superlekker!
Ingrediënten
120 minuten voorbereiden
10 minuten koken
Voor
4
personen
Ingrediënten
Bereidingswijze
Stap 1
Rasp de schil van de citroen en pers de citroen uit.
Stap 2
Doe vervolgens alle ingrediënten in een keukenmachine en blend tot een gladde saus.
Stap 3
Proef en breng op smaak met peper en zout. Mocht het nog wat te dik zijn, voeg dan een beetje water toe!
Heb jij deze plantaardige roomsaus gemaakt?
Of wil je andere recepten met tofu proberen? Klik dan hier!
Lees ook

Recepten
- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

Ontspanning
- 28 August 2025
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
Het einde van de zomervakantie is in zicht
- Karlijn Swaen

Recepten
- 04 September 2025
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië
- Karlijn Swaen
3 Reacties
Kin je de saus ook invriezen ?
12:13 19 januari 2024Hi Tessa, ik denk dat dat zeker moet kunnen! Eerlijk gezegd heb ik het nog nooit zelf geprobeerd, maar ik verwacht van wel :-) Liefs! Isabel
12:13 19 januari 2024Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.
Nog een heerlijke roomsaus: een avocado met wat kokosmelk in de blender/staafmixer. Heerlijk over pastagerechten.
12:13 19 januari 2024Dank je wel!!
12:13 19 januari 2024Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.
Handig, zo'n simpel recept. Ik heb alleen geen keukenmachine, dus daar moet ik nog even wat op verzinnen.
12:13 19 januari 2024Hi Imke! Je zou het ook kunnen proberen met een blender of staafmixer? Prakken is in dit geval wel lastig, je zou het ook nog kunnen vijzelen. Succes!!
12:13 19 januari 2024Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.