Indiase keuken: Gebakken paneer
Mariëlle van Stek

Indiase keuken: Gebakken paneer

donderdag 21 juni 2018
Naar recept

Het kookboek The Curry Guy laat jou kennis maken met de Indiase keuken in de vorm van meer dan 100 Indiase recepten zoals Tandoori-maaltijden, curry's en bijgerechten. Vandaag delen we het recept voor gebakken paneer. Paneer is verse Indiase kaas. Dit wordt vaak vlak voor het serveren rauw aan curry’s wordt toegevoegd, omdat hij anders in de saus uit elkaar valt. Dit recept geeft echter een andere lekkere optie! Gebakken paneer is krokant vanbuiten en valt niet uit elkaar, zoals rauwe paneer dat doet. Je kunt paneer kant-en-klaar in de winkel kopen, maar ook zelf maken! Lees hier het recept van The Curry Guy hoe je paneer zelf maakt en vervolgens ook bakt!

Ingrediënten

Voor

4

personen

Voor de paneer

Voor het bakken

De paneer

Stap 1

Breng 1,5 liter volle melk aan de kook en klop voortdurend, zodat de melk niet overkookt. Zet het vuur lager zodra de melk kookt en laat zachtjes met ongeveer 15 procent inkoken. Haal de pan van het vuur, roer het sap van een citroen erdoor en klop 5 tot 10 minuten om de wrongel van de wei te scheiden.

Stap 2

Wikkel de wrongel strak in een kaasdoek en laat ongeveer 2 uur boven de gootsteen hangen. Vorm de paneer tot een blok waarbij je de resterende wei eruit drukt. Je hebt nu de 200 gram verse paneer die je voor dit recept nodig hebt! Deze is tot wel 3 dagen in de koelkast houdbaar.

Gebakken paneer

Stap 1

Klop de knoflook-gemberpasta met de specerijen en de yoghurt in een kom. Prik met een vork of cocktailprikker gaatjes in de paneerblokjes zodat de marinade erin kan trekken. Voeg de paneer toe aan de marinade en laat ongeveer 30 minuten staan.

Stap 2

Verhit de koolzaadolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur, tot deze begint te borrelen. Haal de paneer uit de marinade en voeg toe aan de hete olie. Bak tot de paneer aan één kant bruin is, draai om en bak de andere kant. Je hoeft alleen twee tegenover elkaar-liggende kanten te bakken om ervoor te zorgen dat de kaas niet in een saus uit elkaar valt. Als je wilt, kun je de paneer echter aan alle kanten bakken (het ziet er gewoon mooier uit).

Stap 3

Laat de paneer op een met keukenpapier bekleed bord uitlekken en zet tot gebruik apart.

Benieuwd geworden naar dit boek of heb je het al in je bezit? Laat ons jouw mening weten via Facebook, Instagram, Twitter of in een reactie. We horen het graag!

The Curry Guy
Auteur: Dan Toombs
Uitgever: Good Cook B.V
Prijs: €19,95
ISBN: 9789461431813

Lees ook

Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
  • 28 August 2025

Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend

Het einde van de zomervakantie is in zicht

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
  • 08 September 2025

Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?

Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.