Kookboek review: Inmaken van Jonah Freud & Noni Kooiman
Sammie Eslamimoghaddam

Kookboek review: Inmaken van Jonah Freud & Noni Kooiman

donderdag 24 september 2020
Inmaken is hot, maar eigenlijk al decennia oud! Vroeger werd voedsel ingemaakt zodat het lang bewaard kon worden. Door de komst van koelkasten, techniek en een bijna altijd toereikende voorraad van eten verdween het bij de meeste mensen meer naar de achtergrond. Maar het komt weer helemaal terug! Inmaken geeft de bekende producten net even een andere smaak en is daarnaast een goed middel om voedselverspilling tegen te gaan. Maar hoe doe je dat dan eigenlijk? Gelukkig is daar de oplossing: Inmaken van Jonah Freud en Noni Kooiman! Het nieuwe naslagwerk met meer dan 300 recepten om onder andere groente en fruit in te maken. Lees hier onze review!

Inmaken
Inmaken komt dus weer om de hoek kijken. Tegenwoordig kan je het hele jaar aardbeien kopen en worden het hele jaar door de sperziebonen ingevlogen uit Israël. De noodzaak om bepaalde voedingsmiddelen te preserveren is bij veel mensen daarom weg. Maar niet iedereen waardeert deze vorm van welvaart. Producten van eigen bodem worden geprezen en zoveel mogelijk gebruikt. Weggooien is zonde, en dit boek kan helpen daar iets aan te doen! Daarnaast willen de schrijvers laten zien hoe leuk inmaken is.

Lay-out
Het uiterlijk van het boek is mooi strak en clean. Witte bladzijdes met mooie pure foto's van de producten, simpel maar mooi! De meer dan 300 recepten en beschrijvingen maken het een redelijk dikke pil, maar door de duidelijke uitleg is alles goed vindbaar. Het boek start met een voorwoord, de benodigde gereedschappen, hoe en wat, gevolgd door de recepten en eindigt met een oogstkalender en een inmaakschema! Superhandig en overzichtelijk!

Recepten 
Recepten genoeg! Voor elke soort groente of fruit is er bijna wel een recept te vinden. De recepten variëren van Amsterdamse uitjes tot muntsiroop en van paddenstoelenketchup tot aan vlierbloesemsiroop! Een brede scala aan recepten dus. Het leuke hieraan is dat er voor elke gelegenheid wel een leuk recept bij zit. Siroop nodig voor een toetje? Of ingemaakte komkommer voor naast de Roti? Het boek van Freud en Kooiman heeft het allemaal! Daarnaast zijn het goed verkrijgbare ingrediënten en zijn de recepten budgetproof.

Al met al...
Dit is een heel handig en nuttig boek, waardoor ik zeker zin krijg om eens in de wereld van inmaken te duiken! Persoonlijk wist ik niet dat inmaken zoveel verschillende opties had. Een mooi totaal plaatje voor duurzame, lekkere en originele recepten. Een prachtig boek om de oude traditie van het inmaken op te pakken!

Ben jij benieuwd geworden naar het boek Inmaken van Jonah Freud en Noni Kooiman? Of heb je het al in je bezit? Laat het ons weten in een reactie, op Instagram of Facebook. Wij zijn benieuwd!

Inmaken
Jonah Freud & Noni Kooiman
Uitgever: Nijgh & van Ditmar

Lees ook

Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist
  • 15 September 2025

Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist

De zon laat zich misschien minder vaak zien en de avonden worden alweer korter, maar dat betekent niet dat de zomer voorbij hoeft te zijn

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
  • 08 September 2025

Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?

Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken

2 Reacties

Heb het boek gelezen, wel lijken de inmaak en wecktijden niet in overeenstemming met de algemene richtlijnen wellicht hadden de auteurs beter iets meer onderzoek kunnen doen. Betrouwbaardere bronnen: RIVM botulisme Weckenonline

11:41 19 januari 2024

Ik heb het boek zojuist gekocht en ga er vanmiddag lekker in lezen. Alleen al door het uiterlijk ben ik geïnspireerd.

11:41 19 januari 2024

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.