REVIEW: Voer
Isabel Schep

REVIEW: Voer

dinsdag 06 december 2022
Het kookboek die we vandaag recenseren zit vol humor en inspiratie voor de beginnende foodsnob. De auteur, Tobias Camman, wil met dit boek afwijken van de snelle couscous salade en makkelijke ovenschotels. Met zijn eerste kookboek 'Voer' wil Tobias Camman laten zien dat iedere thuiskok een eersteklas gerecht met hoog restaurantgehalte op tafel kan zetten, wat gegarandeerd applaus oplevert. Benieuwd geworden? Lees dan snel verder.

Inhoud en structuur
Zoals in de inleiding vermeld bevat dit kookboek creatieve, restaurantwaardige recepten uit de wereldkeuken. Het kookboek start met een voorwoord en inleiding over het boek en de auteur. Er volgt wat praktische informatie over hoe je het boek gebruikt, bijzondere gereedschappen en onmisbare kennis voor je aan de slag gaat. In dit laatste hoofdstuk staat onder andere informatie over het belang van de oorsprong en kwaliteit van je ingrediënten. Er worden ook trucjes hoe je een gerecht meer smaak geeft en kennis over bijpassende wijnen gedeeld. De recepten zijn ingedeeld in de hoofdstukken; basisrecepten en -technieken, gerechtjes, desserts en menu's. Het boek sluit af met een index.

Lay-out
Het design van dit kookboek straalt dezelfde feeling uit als Tobias met zijn gerechten wil bereiken. De vormgeving is minimalistisch en heeft een luxe uitstraling. Met tussen de hoofdstukken door afbeeldingen van mooie schilderijen waarin eten een rol speelt. De fotografie van de recepten is ook minimalistisch gedaan met lichte achtergronden. De recepten zijn super duidelijk en overzichtelijk geschreven. De moeilijkheidsgraad en de oorsprong van de keuken van het gerecht staat boven elk recept vermeld. Daarnaast wordt aangegeven of het gerecht pesco-, vegetarisch of vegan is. Sommige recepten bevatten een 'pro tip' met een tip voor het bereiden of het gebruik van het recept.

Recepten
Dit kookboek bevat vooral recepten uit de wereldkeuken die Tobias zelf het liefste bereidt voor vrienden en zichzelf. Hij eet zelf bijna volledig vegetarisch, daarnaast is hij o.a. bekend van zijn 'vegan kookshow' op Social Media. Dit maakt een heel groot deel van de recepten vegetarisch en een klein deel veganistisch. Er staan wel een aantal vis- en vleesgerechten in het boek maar dat staat duidelijk aangegeven per recept. De ingrediëntenlijsten zijn niet te lang en alles is makkelijk te vinden in de supermarkt. De variatie aan smaakvolle recepten is groot en gaat van basisgerechten naar bijzonder smaak combi's waar je zelf misschien nog niet aan had gedacht. Tobias stimuleert je vooral ook zelf aan de slag te gaan met creatieve gerechten. De recepten zijn een stuk minder uitdagend om thuis te maken dan ze klinken en zijn zeker ook geschikt voor de beginnende kok

Al met al... 
Dit kookboek laat je op een speelse en makkelijke manier kennis maken met het bereiden van luxere en vooral smaakvolle gerechten. Wij raden dit boek zeker aan als je houdt van koken, proeven en zin hebt jezelf uit te dagen hier een stapje verder in te gaan!

Benieuwd geworden naar ‘Voer’ of heb je het al in je bezit? Laat ons jouw mening weten via Facebook, Instagram of in een reactie. Wij zijn benieuwd!

Voer
Bol.com | Libris
Tobias Camman
Blossom Books | €29,99



 

Lees ook

Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist
  • 15 September 2025

Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist

De zon laat zich misschien minder vaak zien en de avonden worden alweer korter, maar dat betekent niet dat de zomer voorbij hoeft te zijn

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
  • 08 September 2025

Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?

Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.