Kipstuckjes met avocado en lente-ui
Jitske IJlstra

Kipstuckjes met avocado en lente-ui

woensdag 30 maart 2022
Dit recept voor vegan Kipstuckjes komt uit het kookboek 'Vleesch' van De Vegetarische Slager. Dit gerecht wordt geserveerd in een halve avocado: super feestelijk! Door de toevoeging van chermoula is dit gerecht heel kruidig, yum! Dus ben jij op zoek naar een show-stopper voor bij een brunch of als voorgerecht? Lees dan verder!

Ingrediënten
voor vier personen
3 lente-uien
3 takjes dille
2 grote eetrijpe avocado's (nog een klein beetje stevig)
1 biologische citroen
1 wortel
1 pakje (à 160 g) vegan Kipstuckjes
5 el olijfolie
2 el chermoula (Marokkaanse supermarkt)
2 el plantaardige mayonaise
versgemalen zwarte peper en zout

Bereidingswijze
1. Snijd of scheur de Kipstuckjes in reepjes. Doe ze in een kom.
2. Rasp de schil van de citroen boven de Kipstuckjes. Halveer de citroen. Knijp uit een van de helften een paar druppels boven de Kipstuckjes. Roer de chermoula erdoor.
3. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een grote koekenpan en roerbak hierin de gekruide Kipstuckjes op vrij hoog vuur 3 tot 4 minuten. Laat op een groot bord afkoelen en schep geregeld om.
4. Snijd de lente-uien in dunne ringen en de wortel in korte, dunne reepjes. Hak de dille grof.
5. Die de mayonaise in een kom. Knijp er een halve citroen over uit en roer er beetje bij beetje 3 eetlepels olijfolie en 2 eetlepels koud water door. Voeg driekwart van de dille, wat peper en een snuf zout toe.
6. Halveer de avocado's, verwijder de pitten. Schep het vruchtvlees uit de schillen en snijd dit in stukken. Knijp er een beetje citroensap over.
7. Meng in een kom de avocado losjes met de iets afgekoelde Kipstuckjes, driekwart van de wortel en driekwart van de lente-ui. Schep de dille-mayodressing erover en bestrooi met de rest van de dille, wortel en lente-ui.
8. Serveer in de schillen van de avocado's

Tip: Lekker met Marokkaans platbrood. 

Heb jij dit recept geprobeerd? Tag ons dan op Instagram via @dehippevegetarier of #dehippevegetarier en laat ons je creatie zien! Wij zijn benieuwd.

 

Lees ook

Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist
  • 15 September 2025

Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist

De zon laat zich misschien minder vaak zien en de avonden worden alweer korter, maar dat betekent niet dat de zomer voorbij hoeft te zijn

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
  • 08 September 2025

Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?

Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.