Nieuwe vegetarische producten #59
Lauren Kreijger

Nieuwe vegetarische producten #59

zondag 17 november 2019
Als blogger word ik wekelijks verrast met pakketjes in mijn brievenbus en nieuwe bijzondere etenswaren die soms echt de moeite waard zijn! In ‘Nieuwe vegetarische producten om te proberen’ deel ik mijn favoriete ontdekkingen. Deze week laten we jullie kennismaken met de Pizza Rossa Vegetale van Dr. Oetker, Van Eigen Deeg koekjes, chocolade van de Chocolate Makers, Sinterklaas pindakaas van Calvé en Kombucha van YAYA Kombucha!



Pizza Rossa Vegetale van Dr. Oetker
Daar is hij dan, Dr. Oetker's eerste vegan pizza: de Pizza Rossa Vegetale! Deze pizza is belegd met tomatensaus, oreganokruiden en heel veel gegrilde groenten. Zo zit er op de pizza o.a. courgette, paprika, aubergine en gemarineerde tomaten. Geen (vegan) kaas, maar die kan je natuurlijk altijd zelf nog toevoegen. Wij zijn erg benieuwd naar de smaak van deze vegan pizza. Jullie ook?

Van Eigen Deeg koekjes
Van Eigen Deeg is een ambachtelijk, duurzaam koekmerk gevestigd in Nijmegen. Hier worden de meest heerlijke koekjes in diverse smaken ontwikkeld. De koekjes zijn zowel bourgondisch lekker als voedzaam en gezond. Ze worden verpakt in 100% composteerbare verpakkingen die worden gemaakt van de resten van bladeren en stengels. Deze verpakkingen kunnen na gebruik de groenbak in! Wij ontvingen van dit merk 2 soorten koeken: VEGAN spelt sesam ahorn koeken en de Circulariekoekjes: koekjes gemaakt van oud brood. Van Eigen Deeg laat hiermee zien hoe duurzaam ondernemen eruit ziet!

Chocolate Makers chocolade
Chocolate Makers laat ons zien hoe echte chocola gemaakt wordt, van boon tot reep. In hun eigen fabriek in Amsterdam doen zij alles zelf. Tip! Vanaf januari kan je hier elke vrijdag langs voor een rondleiding. Hoe leuk is dat! Het bedrijf maakt chocoladerepen met bonen uit Congo, Peru en de Dominicaanse Republiek. Iedere regio heeft te maken met andere omstandigheden en dit proef je terug in de bonen (en dus in de chocola). Nieuw in het assortiment van de Chocolate Makers is de 30% melk-koffie reep: donkere melkchocolade gemaakt met Criollo cacaobonen uit Peru met handgeplukte Arabica koffiebonen uit Colombia. Een echte aanrader als je het ons vraagt!



Calvé Sinterklaas pindakaas
Vandaag is het eindelijk zover: de intocht van Sinterklaas! Hoe je dit het beste viert? Met de Sinterklaas pindakaas van Calvé natuurlijk! Deze speciale editie van Calvé bestaat uit heerlijke Calvé pindakaas verrijkt met kruidnootjeskruimel. Heerlijk voor op brood of door je bakje havermout. Wij zijn fan! En jij?

Kombucha van YAYA Kombucha
Kombucha is een natuurlijk gefermenteerde drank. Wat begint als een zoete thee, eindigt (dankzij een cultuur van bacteriën en gist) in een geheel nieuw drankje: Kombucha! YAYA Kombucha is een bedrijf dat gespecialiseerd is in het maken van dit drankje. De YAYA Kombucha lijn bestaat uit 5 verschillende smaken: Original, Ginger, Blueberry, Citra hop én hun nieuwste smaak Yuzu: Kombucha gemaakt van groene en zwarte thee met 100% organisch Japans Yuzu (citrusvrucht) sap. Yuzu is de eerste kombucha uit de nieuwe brouwerij van YAYA Kombucha in de Houthavens van Amsterdam. Leuk weetje! YAYA Kombucha opent vanaf november de deuren voor publiek. Je mag dan komen kijken, workshops volgen en feestjes komen vieren in Amsterdam! De nieuwe YAYA Kombucha Yuzu is tijdelijk verkrijgbaar. Dus ben je benieuwd naar dit nieuwe drankje, wacht dan vooral niet te lang!

Ken jij deze producten al? Of ga je ze proberen? Laat ons weten wat jij vindt in een reactie onder dit artikel of via Facebook en Instagram. We horen jouw mening heel graag!

Lees ook

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
  • 28 August 2025

Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend

Het einde van de zomervakantie is in zicht

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
  • 04 September 2025

Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem

Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken

1 Reacties

Hallo, Ik ken jullie site pas sinds kort. Ik wilde de zeewierballetjes bij AH waar jullie enthousiast over schreven kopen. Helaas zijn ze alweer uit het assortiment. Heb toen de biologische falafelschijfjes genomen Wat een afgang:Op de voorkant van de verpakking staat groot:'Biologische Falafel' en achterop, in veel kleinere letters:'kikkererwten-sojaschijven'.Er zit 18% gehydrateerde kikkererwt en 6.5 % kikkererwt in. Het heeft niets met falafel te maken. Wat een rommel. Nee, dan de falafel van Florentin: kost wat meer,maar heerlijk. 70% Kikkererwten en geen soja, paneermeel etc. Verder nog een opmerking: misschien is het handig om wat meer aandacht aan het gezondheidsaspekt te besteden; een heleboel vegetarische/veganistische produkten uit de supermarkt zitten vol kunstmatige aroma's, konserveermiddelen, geharde vetten enz. Vegetariers en vegans zijn vaak ook bezig met gezond eten, dus dat lijkt me ook belangrijk.

11:47 19 januari 2024

Hoi Joke, Bedankt voor je betrokkenheid :-) Ik denk inderdaad dat er veel overlap is tussen mensen die bewust kiezen voor vegetarisch eten en mensen die zich verdiepen in de gezondheidsaspecten van voeding! De reden dat wij wel aandacht besteden aan kant-en-klare vleesvervangers is omdat er ook een grote groep mensen is in Nederland, die wel wat meer vegetarisch of minder vlees wil eten, maar niet zo goed weet waar te beginnen. Voor deze groep en gewoon af en toe voor het gemak kunnen vleesvervangers een uitkomst bieden. Daarnaast is het natuurlijk leuk om te zien dat de voedingsmiddelenindustrie inspringt op de groeiende vraag naar vleesalternatieven! Goed dat je aangeeft dat je juist op zoek bent naar andere alternatieven, die iets dichterbij de natuur staan. Wij gaan hier mee aan de slag en kijken hoe we dat vorm kunnen geven :-) Groetjes, Lieske

11:47 19 januari 2024

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.