Nieuwe vegetarische producten #60
Lauren Kreijger

Nieuwe vegetarische producten #60

zondag 12 januari 2020
Als blogger word ik wekelijks verrast met pakketjes in mijn brievenbus en nieuwe bijzondere etenswaren die soms echt de moeite waard zijn! In ‘Nieuwe vegetarische producten om te proberen’ deel ik mijn favoriete ontdekkingen. Deze week laten we jullie kennismaken met journals van A-Journals, zeepjes van Seepje, chocoladerepen van The Other Bar, jam van Rigoni di Asiago en glutenvrije koekjes en crackers van Nairns!



Journals van A-Journals
Ben jij ook zo gek op lijstjes? Dan zijn de producten van A-Journal wat voor jou. Dit merk verkoopt Travel Journals, Wedding Journals, Kitchen Journals, Nine Months Journals en nog veel meer! Allemaal vol handige checklists en lijstjes. Hierboven zie je twee populaire journals van het merk: My Journal en Kitchen Journal. De eerste is er voor het bijhouden van al je to do’s, not to do’s, ideeën en doelen maar ook alle to pays, holiday plans en time for friends en family. Oftewel, je agenda. In de tweede journal, Kitchen Journal, noteer je al je favoriete recepten. Wat heb je gekookt en voor wie? Misschien heb je wel een heel lekker recept uit een blad geknipt en wil je die bewaren. Ook daar is ruimte voor gemaakt in deze Kitchen Journal!


Zeepjes van Seepje
Seepje is een bedrijf dat wasmiddelen, allesreinigers en afwasmiddelen maakt van superschillen uit India en Nepal. Deze superschillen zijn vruchtenschillen van de boom Sapindus Mukorossi, ook wel bekend als de zeepboom. De vruchtenschillen van deze boom bevatten saponine, wat een natuurlijke vorm van zeep is. Dit komt vrij wanneer de schillen in aanraking komen met water. De schillen maken het mogelijk een positieve impact te creëren voor het milieu en alle betrokkenen. Een schonere én mooiere wereld dankzij Seepje!

Chocoladerepen van The Other Bar
Maak kennis met de chocoladerepen van The Other Bar. Deze repen verbinden de consument met de boer en laten 7 keer meer geld achter in het land van herkomst! Hoe dan, vraag je je misschien af? Door middel van Blockchain! In de wikkel van de chocoladereep zit een QR-code. Deze scan je, waarna je kan kiezen voor 2 opties: een rechtstreekse ‘betaling’ aan de cacaoboer of korting op jouw volgende aankoop. Stel je gaat voor de eerste optie (heel goed!), dan levert dit een bijdrage aan de boer in de vorm van een nieuwe cacaoplant. Hierdoor kunnen de boeren meer produceren en dus verdienen, waardoor ongelijkheid en armoede in de cacao-industrie hopelijk vermindert.




Jam van Rigoni di Asiago
Rigoni is een Italiaanse familie uit Altopiano di Asiago: een bergplateau in Noord-Italië dat bekend staat om het zonnige klimaat en uitgestrekte weides en bossen. Hier maakt de familie honing, jam (Fiordifrutta) en romige hazelnootpasta (Nocciolata) volgens traditionele recepten. Wij kregen hun Fiordifrutta opgestuurd, een fruitbeleg gemaakt van 100% bio-fruit en zonder conserveermiddelen, kleurstoffen of toegevoegde suikers. Deze jam wordt niet gekookt, maar bereid op kamertemperatuur zodat smaak, kwaliteit en voedingswaarden van het fruit bewaard blijven. Rigoni di Asiago komt met nieuws, want afgelopen winter introduceerde het merk vier nieuwe smaken: citrusvruchten en gember, citroen, mandarijn en kurkuma en bittere sinaasappels. Heerlijk voor door de yoghurt of als aanvulling op je kaasplankje!


Glutenvrije koekjes en crackers van Nairns
Nairns is een bedrijf uit Schotland dat bekend staat om hun oatcakes, crackers en biscuits breaks. Allemaal gemaakt van haver, hun specialiteit. Dit merk is sinds kort te vinden in alle Albert Heijns in Nederland en heeft recent ook nog eens heerlijke nieuwkomers toegevoegd aan hun assortiment. Ben jij ze al tegengekomen?

Ken jij deze producten al? Of ga je ze proberen? Laat ons jouw mening weten in een reactie onder dit artikel of via Facebook of Instagram. We horen heel graag van je!

Lees ook

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
  • 28 August 2025

Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend

Het einde van de zomervakantie is in zicht

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
  • 04 September 2025

Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem

Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.