Pompoensoep maak je met Sencor
Lieske van der Waals

Pompoensoep maak je met Sencor

woensdag 30 december 2015
Oe ik heb iets leuks ontdekt! Ben jij ook zo dol op pastel? Sencor verkoopt leuke, hippe en kwalitatieve huishoudelijke producten, in geweldige pasteltinten! In mijn huisje vind je naast veel grijs en wit, hier en daar een tintje 'tiffany blue' terug. Dit is een combinatie tussen baby-blauw  en munt-groen. Je kan je dan ook voorstellen dat ik erg blij was toen er een baby-blauwe staafmixer en munt-groene waterkoker op mijn deurmat verschenen! Voor ieder interieur een bijpassende kleur. Maar veel belangrijker nog: is het ook praktisch? Nou gelukkig is het niet alleen de kleur waar ik dol op ben, de keukenspullen doen hun werk, zijn super degelijk, goed schoon te houden. Met mijn baby blue staafmixer ging ik gelijk aan de slag met deze heerlijke pompoensoep!

Wat heb je nodig?
Voor 3-4 personen
2 theelepels kokosolie
1 kleine ui
2 theelepels geraspte verse gember
2 teentjes knoflook
1 pompoen (tenzij je er eentje hebt groter dan je hoofd, dan een halve)
360 ml kokosmelk
240 ml groente bouillon
4 theelepels lijnzaadolie
Optioneel: 80 gram fetakaas
peper naar smaak
zout naar smaak

Extra: Sencor staafmixer

Hoe maak je deze pompoensoep?
Verwijder de buitenste schil van de ui en snipper deze in kleine blokjes. Verwijder de schil van de gember en knoflook en snijd deze in kleine stukjes. Voor de knoflook kan je ook een knoflookpers gebruiken. Was en snijd de pompoen in grove stukken. Verwarm een pan op middel-hoog vuur. Verhit de olie in de pan en fruit hier de knoflook en gember in. Na ongeveer een minuut voeg je de pompoen en komijn toe en laat je het geheel even stoven. Voeg na ongeveer 1 minuut de kokosmelk en groentebouillon toe. Zet het vuur zachter en laat het geheel rustig door koken. Na ongeveer 20 minuten is de pompoen gaar. Controleer dit door er met een vork in te prikken. Laat de soep iets afkoelen en pureer met behulp van de Sencor staafmixer. Als je de soep te dik vindt kan je nog wat groentebouillon toevoegen, breng hem tot slot op smaak met zout en peper. Serveer de soep in diepe borden of soepkommen. Kruimel er wat feta kaas over en maak af met een scheutje lijnzaadolie.

[caption id="attachment_8701" align="aligncenter" width="1024"]
Mmm… ook wel een beetje verliefd op deze mintgroene theekoker![/caption]

Heb jij dit recept gemaakt? Verras mij dan met een foto van jouw creatie via Facebook of Instagram! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. Ik ben ontzettend benieuwd! 

Lees ook

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
  • 28 August 2025

Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend

Het einde van de zomervakantie is in zicht

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
  • 04 September 2025

Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem

Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.