Het kookboek 'Eat Happy' van Melissa Hemsley is een heerlijk boek dat draait om simpel, snel en heerlijk eten. Deze banoffeetaart in een glas is een leuke en iets gezondere variant op de standaard banoffee pie! Het glas is ideaal, want als je een etentje hebt met veel gasten, kun je deze van tevoren maken en bewaren in de koelkast!
In het glas doe je opeenvolgende lagen van geroosterde noten, banaan, yoghurt en zoete 'karamel' - een mix van dadels en amandelpasta. Het is een rijk gerecht, dus je hebt er niet zoveel van nodig! Als je nog een notenmengsel over hebt, kun je die in een pot bewaren voor de volgende avond.
Ingrediënten
voor 4 personen
2 grote rijpe bananen (totaal 260 g), gepeld, in plakjes
200 g dadels, ontpit
20 g pure chocolade (70-85%), geschaafd
200 ml naturel yoghurt
180 ml vers gekookt water
1,5 el amandelpasta of andere noten-/zadenpasta
2 tl vanille-extract
voor het notenmengsel
180 g noten (bijv. pecannoten, amandelen of walnoten)
2 el kokosolie
1,5 el gemalen kaneel
klein snufje zeezout
Bereidingswijze
1. Giet het kokendhete water over de dadels en laat ze circa 15 minuten weken.
2. Maak intussen het notenmengsel. Doe de noten met kokosolie, zout en kaneel in een keukenmachine en druk steeds kort op de pulseknop. Pulse niet te lang omdat het een grove notenbasis moet worden. Schep het notenmengsel in een grote koekenpan en rooster het af en toe omscheppend 1-2 minuten, let op dat het niet verbrandt.
3. Doe de dadels met het weekvocht in de keukenmachine (hij hoeft niet uitgespoeld te worden), voeg de notenpasta en de vanille toe en mix tot een romige, gladde puree.
4. Verdeel het krokante notenmengsel over vier kleine glazen, schep daarop het romige dadelmengsel en verdeel er plakjes banaan op met daarop een flinke schep yoghurt. Bestrooi met chocoladeschaafsel. Eet meteen of laat een uur in de koelkast opstijven.
EAT HAPPY
Melissa Hemsley
Uitgever: Fontaine Uitgevers
ISBN: 9789059568211
€9,90
In het glas doe je opeenvolgende lagen van geroosterde noten, banaan, yoghurt en zoete 'karamel' - een mix van dadels en amandelpasta. Het is een rijk gerecht, dus je hebt er niet zoveel van nodig! Als je nog een notenmengsel over hebt, kun je die in een pot bewaren voor de volgende avond.
Ingrediënten
voor 4 personen
2 grote rijpe bananen (totaal 260 g), gepeld, in plakjes
200 g dadels, ontpit
20 g pure chocolade (70-85%), geschaafd
200 ml naturel yoghurt
180 ml vers gekookt water
1,5 el amandelpasta of andere noten-/zadenpasta
2 tl vanille-extract
voor het notenmengsel
180 g noten (bijv. pecannoten, amandelen of walnoten)
2 el kokosolie
1,5 el gemalen kaneel
klein snufje zeezout
Bereidingswijze
1. Giet het kokendhete water over de dadels en laat ze circa 15 minuten weken.
2. Maak intussen het notenmengsel. Doe de noten met kokosolie, zout en kaneel in een keukenmachine en druk steeds kort op de pulseknop. Pulse niet te lang omdat het een grove notenbasis moet worden. Schep het notenmengsel in een grote koekenpan en rooster het af en toe omscheppend 1-2 minuten, let op dat het niet verbrandt.
3. Doe de dadels met het weekvocht in de keukenmachine (hij hoeft niet uitgespoeld te worden), voeg de notenpasta en de vanille toe en mix tot een romige, gladde puree.
4. Verdeel het krokante notenmengsel over vier kleine glazen, schep daarop het romige dadelmengsel en verdeel er plakjes banaan op met daarop een flinke schep yoghurt. Bestrooi met chocoladeschaafsel. Eet meteen of laat een uur in de koelkast opstijven.
EAT HAPPY
Melissa Hemsley
Uitgever: Fontaine Uitgevers
ISBN: 9789059568211
€9,90
Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met jouw creatie in een reactie op Facebook, Instagram of Twitter. We zijn benieuwd!
Lees ook

Ontspanning
- 28 August 2025
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
Het einde van de zomervakantie is in zicht
- Karlijn Swaen

Recepten
- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

In mijn keuken
- 08 September 2025
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel
- Karlijn Swaen
0 Reacties
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.