Kookboeken
De komende tijd behandelen we op De Hippe Vegetariër verschillende wereldkeukens. Hiervoor gebruiken we de beste kookboeken gericht op een specifieke keuken. Op basis hiervan schetsen we wat die wereldkeuken precies inhoudt en delen we de lekkerste recepten! Nu is de Aziatische keuken aan bod in de bredere zin. Hiervoor gebruiken we Basisboek Aziatisch van Jody Vassallo en Emily Ezekiel, een gigantisch boek met maar liefst 300 Aziatische recepten. Wij mochten er een recept uit delen!
Stoofpeertjes zijn van zichzelf al heerlijk, maar ook ideaal om te combineren in bijvoorbeeld een salade of witlofbootjes. Probeer ook eens deze Aziatische stoofperen! Ze zijn heerlijk kruidig door de gemberwortel, kruidnagel en peperkorrels, maar bevatten ook de zoete smaak die je gewend bent van stoofperen.
Ingrediënten
4 kleine nashiperen, geschild, klokhuis verwijderd, steeltje intact
schil van 1 limoen, in smalle reepjes gesneden
5 cm gemberwortel
3 el poedersuiker
50 g boter
1 el zwarte peperkorrels
6 kruidnagels
sesamzaad, geroosterd, ter garnering
Extra nodig
appelboor
Bereidingswijze
1. Koken Zet de peren met de steeltjes omhoog in een pan in een laag water zodat ze onderstaan. Voeg de limoenschil en gember toe en laat alles 15 minuten op matig hoog vuur koken tot de peren enigszins zacht zijn.
2. Saus maken Haal de peren uit de pan en houd ze apart. Bewaar 3 eetlepels kookvocht en gooi de rest weg. Verhit in een koekenpan de poedersuiker, het achtergehouden kookvocht, boter, peperkorrels en kruidnagels alles op matig vuur.
3. Afmaken Wacht tot de boter bruist, leg de peren in de koekenpan en bak ze aan alle kanten goudbruin. Haal ze er met een lepel uit, schep ze op kleine bordjes en garneer ze met sesamzaad.
Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons met jouw creatie op Instagram, Facebook en Twitter. We zijn benieuwd!
Basisboek Aziatisch
Jody Vallasso & Emily Ezekiel
€14,95
Uitgeverij Good Cook B.V.
9789461431936
Stoofpeertjes zijn van zichzelf al heerlijk, maar ook ideaal om te combineren in bijvoorbeeld een salade of witlofbootjes. Probeer ook eens deze Aziatische stoofperen! Ze zijn heerlijk kruidig door de gemberwortel, kruidnagel en peperkorrels, maar bevatten ook de zoete smaak die je gewend bent van stoofperen.
Ingrediënten
4 kleine nashiperen, geschild, klokhuis verwijderd, steeltje intact
schil van 1 limoen, in smalle reepjes gesneden
5 cm gemberwortel
3 el poedersuiker
50 g boter
1 el zwarte peperkorrels
6 kruidnagels
sesamzaad, geroosterd, ter garnering
Extra nodig
appelboor
Bereidingswijze
1. Koken Zet de peren met de steeltjes omhoog in een pan in een laag water zodat ze onderstaan. Voeg de limoenschil en gember toe en laat alles 15 minuten op matig hoog vuur koken tot de peren enigszins zacht zijn.
2. Saus maken Haal de peren uit de pan en houd ze apart. Bewaar 3 eetlepels kookvocht en gooi de rest weg. Verhit in een koekenpan de poedersuiker, het achtergehouden kookvocht, boter, peperkorrels en kruidnagels alles op matig vuur.
3. Afmaken Wacht tot de boter bruist, leg de peren in de koekenpan en bak ze aan alle kanten goudbruin. Haal ze er met een lepel uit, schep ze op kleine bordjes en garneer ze met sesamzaad.
Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons met jouw creatie op Instagram, Facebook en Twitter. We zijn benieuwd!
Basisboek Aziatisch
Jody Vallasso & Emily Ezekiel
€14,95
Uitgeverij Good Cook B.V.
9789461431936
Lees ook

Ontspanning
- 28 August 2025
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
Het einde van de zomervakantie is in zicht
- Karlijn Swaen

Recepten
- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

In mijn keuken
- 08 September 2025
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel
- Karlijn Swaen
0 Reacties
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.