De Aziatische keuken: taugésalade met gember, knoflook en abrikoos
Mariëlle van Stek

De Aziatische keuken: taugésalade met gember, knoflook en abrikoos

donderdag 06 september 2018
De komende tijd behandelen we op De Hippe Vegetariër verschillende wereldkeukens. Hiervoor gebruiken we de beste kookboeken gericht op een specifieke keuken. Op basis hiervan schetsen we wat die wereldkeuken precies inhoudt en delen we de lekkerste recepten! Nu is de Aziatische keuken aan bod in de bredere zin. Hiervoor gebruiken we Basisboek Aziatisch van Jody Vassallo en Emily Ezekiel, een gigantisch boek met maar liefst 300 Aziatische recepten. Wij mochten er een recept uit delen!

Dit vegetarische recept voor salade van taugé bevat, net als veel andere Aziatische gerechten, veel ingrediënten en smaken. Denk aan abrikoos, knoflook, radijs, gember en bleekselderij. Een heuse smaakexplosie! De salade en de dressing zijn heel eenvoudig te maken. Probeer het nu zelf!

Ingrediënten
50 g pijnboompitten
1 teen knoflook
200 ml abrikozensap
3 el kleingesneden Chinese bieslook
zout
400 g taugé
200 g radijsscheuten
1 bosje koriander (alleen het blad)
5 cm gemberwortel, in julienne
1 kleine rode chilipeper, fijngesneden
1 stengel bleekselderij, in schuine plakjes gesneden
1 el zwart sesamzaad

Extra nodig
keukenmachine of vijzel


Bereidingswijze
1. Saus maken Draai in een keukenmachine een zachte puree van de pijnboompitten, knoflook, het abrikozensap en 1 eetlepel water. Voeg 2 eetlepels bieslook toe, zet de machine nog even aan en voeg zout toe. Giet deze saus in een kom en houd het apart.

2. Mengen Meng de taugé, radijsscheuten, korianderblad, gember, chilipeper, bleekselderij en de rest van de bieslook in een kom.

3. Serveren Maak de salade aan met 2 eetlepels saus en verdeel over de borden. Giet een scheutje saus in elk bord en strooi er zwart sesamzaad over.

Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons met jouw creatie op Instagram, Facebook en Twitter. We zijn benieuwd!

Basisboek Aziatisch
Jody Vallasso & Emily Ezekiel
€14,95
Uitgeverij Good Cook B.V.
9789461431936

Lees ook

Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
  • 28 August 2025

Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend

Het einde van de zomervakantie is in zicht

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
  • 08 September 2025

Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?

Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.