De komende tijd behandelen we op De Hippe Vegetariër verschillende wereldkeukens. Hiervoor gebruiken we de beste kookboeken gericht op een specifieke keuken. Op basis hiervan schetsen we wat die wereldkeuken precies inhoudt en delen we de lekkerste recepten. Nu is de Peruaanse keuken aan bod. Hiervoor gebruiken we Peru: hét kookboek van Gastón Acurio.
Quinoa chaufa is een eenvoudig te bereiden quinoa salade, boordevol groenten. Het kan worden gemaakt met elke quinoasoort die je maar kunt vinden. In dit recept worden drie verschillende soorten gebruikt, maar één is ook goed. Probeer het nu zelf!
Ingrediënten
Voor 4 personen
250 g witte quinoa, gekookt
250 g rode quinoa, gekookt
250 g zwarte quinoa, gekookt
3 el plantaardige olie
6 eieren, geklopt
0,5 cm verse gember, geschild en gehakt
1 teentje knoflook, gehakt
80 g groene asperges, gehakt
80 g broccoli, gehakt
1/2 rode of groene paprika, zaadlijsten verwijderd en in blokjes
mespunt kristalsuiker
2 lente-uien, alleen het groene deel, gehakt
1/2 tl sesamolie
Bereidingswijze
1. Doe de witte, rode en zwarte quinoa in een kom en meng ze goed. Zet de kom apart.
2. Verhit 2 eetlepels olie in een wok en bak de geklopte eieren 2 minuten. Keer de omelet om en bak ook de andere kant 2 minuten. Haal de omelet uit de pan, snijd hem in stukken en zet ze apart.
3. Veeg de pan schoon met keukenpapier. Verhit 1 eetlepel olie en bak de gember en knoflook enkele seconden. Voeg de asperge, broccoli en paprika toe en roerbak ze 2-3 minuten mee.
4. Voeg quinoa, omelet en suiker toe en breng het gerecht op smaak met zout. Roerbak het 1 minuut en schep de lente-ui en sesamolie erdoor.
5. Schep het rijstgerecht op een platte schaal en serveer direct.
Wat is jouw favoriete Peruaanse gerecht? Verras ons met jouw creatie op Facebook, Instagram of Twitter. We zijn benieuwd!
Quinoa chaufa is een eenvoudig te bereiden quinoa salade, boordevol groenten. Het kan worden gemaakt met elke quinoasoort die je maar kunt vinden. In dit recept worden drie verschillende soorten gebruikt, maar één is ook goed. Probeer het nu zelf!
Ingrediënten
Voor 4 personen
250 g witte quinoa, gekookt
250 g rode quinoa, gekookt
250 g zwarte quinoa, gekookt
3 el plantaardige olie
6 eieren, geklopt
0,5 cm verse gember, geschild en gehakt
1 teentje knoflook, gehakt
80 g groene asperges, gehakt
80 g broccoli, gehakt
1/2 rode of groene paprika, zaadlijsten verwijderd en in blokjes
mespunt kristalsuiker
2 lente-uien, alleen het groene deel, gehakt
1/2 tl sesamolie
Bereidingswijze
1. Doe de witte, rode en zwarte quinoa in een kom en meng ze goed. Zet de kom apart.
2. Verhit 2 eetlepels olie in een wok en bak de geklopte eieren 2 minuten. Keer de omelet om en bak ook de andere kant 2 minuten. Haal de omelet uit de pan, snijd hem in stukken en zet ze apart.
3. Veeg de pan schoon met keukenpapier. Verhit 1 eetlepel olie en bak de gember en knoflook enkele seconden. Voeg de asperge, broccoli en paprika toe en roerbak ze 2-3 minuten mee.
4. Voeg quinoa, omelet en suiker toe en breng het gerecht op smaak met zout. Roerbak het 1 minuut en schep de lente-ui en sesamolie erdoor.
5. Schep het rijstgerecht op een platte schaal en serveer direct.
Wat is jouw favoriete Peruaanse gerecht? Verras ons met jouw creatie op Facebook, Instagram of Twitter. We zijn benieuwd!
Peru: hét kookboek
Gastón Acurio
Karakter Uitgevers
€19,99
Lees ook

Ontspanning
- 28 August 2025
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
Het einde van de zomervakantie is in zicht
- Karlijn Swaen

Recepten
- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

In mijn keuken
- 08 September 2025
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel
- Karlijn Swaen
1 Reacties
dag allemaal mijn vraag is deze kun je quinoa ook zo eten of moet je het altijd koken? ook als het biologisch is/ ik da cht dat h et zo door de yoghurt of de soya kon! Alvast mijn dank Sophie
11:56 19 januari 2024Hoi Sophie, ik raad je aan om quinoa altijd de koken of te stomen/poffen voordat je deze eet. Groetjes, Lieske
11:56 19 januari 2024Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.