Kookboeken
In Echt eten met de groenten van Jon vind je alle geheimen van de natuur, die in de keuken van Jonathan Karpathios terug te vinden zijn. Het recept van deze ravioli van biet met hangop is een super feestelijk recept, kleurrijk en ontzettend smaakvol.
Wat heb je nodig?
Voor 4 personen
500 g yoghurt
rasp van verse mierikswortel naar smaak
1 eetlepel natuurazijn
1 grote rode biet, in dunne plakjes
zoetzuur
peper en zout
Extra nodig: schone theedoek
Hoe maak je deze ravioli van biet met hangop?
1. Doe de yoghurt in een theedoek die over een bak ligt. Laat de yoghurt 1 dag uitlekken.
2. Breng de ingedikte yoghurt op smaak met mierikswortel, zout en een beetje natuurazijn.
3. Marineer de biet 1 uur in het zoetzuur.
4. Dep de plakjes biet vervolgens droog.
5. Schik de plakjes biet op borden. Schep er een beetje van de hangop op en leg er weer een plakje biet op.
6. Breng op smaak met peper en zout.
Heb jij dit recept van Echt eten met de groenten van Jon gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook, Instagram of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn ontzettend benieuwd!
Echt eten met de groenten van Jon
Auteur: Johan Karphatios
Uitgever: Karakter Uitgevers. BV
ISBN: 9789045204338
Prijs: €29,95
Wat heb je nodig?
Voor 4 personen
500 g yoghurt
rasp van verse mierikswortel naar smaak
1 eetlepel natuurazijn
1 grote rode biet, in dunne plakjes
zoetzuur
peper en zout
Extra nodig: schone theedoek
Hoe maak je deze ravioli van biet met hangop?
1. Doe de yoghurt in een theedoek die over een bak ligt. Laat de yoghurt 1 dag uitlekken.
2. Breng de ingedikte yoghurt op smaak met mierikswortel, zout en een beetje natuurazijn.
3. Marineer de biet 1 uur in het zoetzuur.
4. Dep de plakjes biet vervolgens droog.
5. Schik de plakjes biet op borden. Schep er een beetje van de hangop op en leg er weer een plakje biet op.
6. Breng op smaak met peper en zout.
Heb jij dit recept van Echt eten met de groenten van Jon gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook, Instagram of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn ontzettend benieuwd!
Echt eten met de groenten van Jon
Auteur: Johan Karphatios
Uitgever: Karakter Uitgevers. BV
ISBN: 9789045204338
Prijs: €29,95
Lees ook
Recepten
- 15 September 2025
Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist
De zon laat zich misschien minder vaak zien en de avonden worden alweer korter, maar dat betekent niet dat de zomer voorbij hoeft te zijn
- Karlijn Swaen
Recepten
- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen
In mijn keuken
- 08 September 2025
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel
- Karlijn Swaen
1 Reacties
Rauwe of gekookte biet ?
12:01 19 januari 2024Gekookte rode biet, uit zo'n vacuum verpakking :-)
12:01 19 januari 2024Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.