Echt eten met de groenten van Jon: Ravioli van biet met hangop
Rosa Kuijpers

Echt eten met de groenten van Jon: Ravioli van biet met hangop

woensdag 02 mei 2018
In Echt eten met de groenten van Jon vind je alle geheimen van de natuur, die in de keuken van Jonathan Karpathios terug te vinden zijn. Het recept van deze ravioli van biet met hangop is een super feestelijk recept, kleurrijk en ontzettend smaakvol.

Wat heb je nodig?
Voor 4 personen
500 g yoghurt
rasp van verse mierikswortel naar smaak
1 eetlepel natuurazijn
1 grote rode biet, in dunne plakjes
zoetzuur
peper en zout

Extra nodig: schone theedoek

Hoe maak je deze ravioli van biet met hangop?
1. Doe de yoghurt in een theedoek die over een bak ligt. Laat de yoghurt 1 dag uitlekken.
2. Breng de ingedikte yoghurt op smaak met mierikswortel, zout en een beetje natuurazijn.
3. Marineer de biet 1 uur in het zoetzuur.
4. Dep de plakjes biet vervolgens droog.
5. Schik de plakjes biet op borden. Schep er een beetje van de hangop op en leg er weer een plakje biet op.
6. Breng op smaak met peper en zout.

Heb jij dit recept van Echt eten met de groenten van Jon gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook, Instagram of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn ontzettend benieuwd!


Echt eten met de groenten van Jon
Auteur: Johan Karphatios
Uitgever: Karakter Uitgevers. BV
ISBN: 9789045204338
Prijs: €29,95



 

Lees ook

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
  • 28 August 2025

Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend

Het einde van de zomervakantie is in zicht

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
  • 04 September 2025

Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem

Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken

1 Reacties

Rauwe of gekookte biet ?

12:01 19 januari 2024

Gekookte rode biet, uit zo'n vacuum verpakking :-)

12:01 19 januari 2024

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.