Kookboeken
In Echt eten met de groenten van Jon vind je alle geheimen van de natuur, die in de keuken van Jonathan Karpathios terug te vinden zijn. Het recept van deze ravioli van biet met hangop is een super feestelijk recept, kleurrijk en ontzettend smaakvol.
Wat heb je nodig?
Voor 4 personen
500 g yoghurt
rasp van verse mierikswortel naar smaak
1 eetlepel natuurazijn
1 grote rode biet, in dunne plakjes
zoetzuur
peper en zout
Extra nodig: schone theedoek
Hoe maak je deze ravioli van biet met hangop?
1. Doe de yoghurt in een theedoek die over een bak ligt. Laat de yoghurt 1 dag uitlekken.
2. Breng de ingedikte yoghurt op smaak met mierikswortel, zout en een beetje natuurazijn.
3. Marineer de biet 1 uur in het zoetzuur.
4. Dep de plakjes biet vervolgens droog.
5. Schik de plakjes biet op borden. Schep er een beetje van de hangop op en leg er weer een plakje biet op.
6. Breng op smaak met peper en zout.
Heb jij dit recept van Echt eten met de groenten van Jon gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook, Instagram of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn ontzettend benieuwd!
Echt eten met de groenten van Jon
Auteur: Johan Karphatios
Uitgever: Karakter Uitgevers. BV
ISBN: 9789045204338
Prijs: €29,95
Wat heb je nodig?
Voor 4 personen
500 g yoghurt
rasp van verse mierikswortel naar smaak
1 eetlepel natuurazijn
1 grote rode biet, in dunne plakjes
zoetzuur
peper en zout
Extra nodig: schone theedoek
Hoe maak je deze ravioli van biet met hangop?
1. Doe de yoghurt in een theedoek die over een bak ligt. Laat de yoghurt 1 dag uitlekken.
2. Breng de ingedikte yoghurt op smaak met mierikswortel, zout en een beetje natuurazijn.
3. Marineer de biet 1 uur in het zoetzuur.
4. Dep de plakjes biet vervolgens droog.
5. Schik de plakjes biet op borden. Schep er een beetje van de hangop op en leg er weer een plakje biet op.
6. Breng op smaak met peper en zout.
Heb jij dit recept van Echt eten met de groenten van Jon gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook, Instagram of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn ontzettend benieuwd!
Echt eten met de groenten van Jon
Auteur: Johan Karphatios
Uitgever: Karakter Uitgevers. BV
ISBN: 9789045204338
Prijs: €29,95
Lees ook

Recepten
- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

Ontspanning
- 28 August 2025
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
Het einde van de zomervakantie is in zicht
- Karlijn Swaen

Recepten
- 04 September 2025
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië
- Karlijn Swaen
1 Reacties
Rauwe of gekookte biet ?
12:01 19 januari 2024Gekookte rode biet, uit zo'n vacuum verpakking :-)
12:01 19 januari 2024Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.