Eiwitrijk: het kookboek
Lisan Ganzevles

Eiwitrijk: het kookboek

dinsdag 16 mei 2017
Fern Green schreef een kookboek over groene eiwitten genaamd ‘Eiwitrijk’. It’s all in the name! Het boek is een traktatie voor iedere vegetariër. Ben je zoekende naar inspiratie voor eiwitrijke, plantaardige maaltijden? Dit boek zal voor verlichting zorgen! In Eiwitrijk beschrijft Fern Green 66 recepten, van tussendoortjes tot salades en hoofdgerechten, welke overigens vol zitten met proteïnebommetjes! Niet alleen een must have voor vegetariërs, het boek van Fern Green zou ook niet misstaan in de boekenkasten van flexitariërs en sportfanaten.

Wat je nog niet wist over eiwitten…
Tijdens het lezen van dit boek kom je ontzettend veel te weten over de eiwitten. Wat zijn eiwitten? Welke soorten eiwitten kennen we? Waarom kun je beter plantaardige eiwitten eten? Fern Green heeft een duidelijke boodschap: het belang van plantaardige eiwitten vergroten. Eiwitten zijn belangrijke bouwstoffen voor ons lichaam en er zijn veel goede én lekkere plantaardige eiwitten, welke bovendien weinig vet en veel vezels bevatten. Fern Green wil met haar boek de kennis van de lezer over deze eiwitrijke, plantaardige pareltjes vergroten!

Van kikkererwt tot zelfgemaakte falafel
Kokkerellen volgens dit boek is niet alleen goed voor de creativiteit in de keuken, ook zal je lunchtrommel en borrelplank er bijzonder feestelijk-groen uit gaan zien! Fern Green heeft de recepten uit dit boek onderverdeeld in vier categorieën: tussendoortjes en voorgerechten, soepen en salades, hoofdgerechten en desserts. De tussendoortjes bestaan onder andere uit leuke dips zoals groene Hummus, linzenkaviaar en Bombay dip. Je vindt in het boek een aantal soepen: van een winterse erwtensoep tot superbouillon. De hoofdgerechten tover je met niet al te veel moeite op tafel en bevatten toch ontzettend veel veggies (en daar houden we van). Krijg je binnenkort vrienden over de vloer? Schotel je gasten eens tempéh steaks met sperziebonen voor! Tot slot onthuld Fern Green zelfs hoe je wafels en wentelteefjes omtovert tot verantwoorde plant-based desserts. Wie wil dat nou niet, verantwoorde desserts?



Eenvoud
Zelfs het boek ziet er op het eerste gezicht bijna uit als een proteïnebommetje. De dikke kaft springt direct in het oog. De eenvoud qua vormgeving siert het boek. Fern Green geeft bij ieder gerecht twee foto’s weer: één foto waarop alle ingrediënten staan en hiernaast een foto met het eindresultaat. Ze laat hiermee zien dat gezond en eiwitrijk koken niet moeilijk hoéft te zijn. De foto’s zijn erg kleurrijk en de verse ingrediënten op de pagina’s vragen om een bezoekje aan de markt.

Wil je meer lezen over de crème de la crème onder de plantaardige eiwitten? Hoe ontkiem je ze? Welke stappen moet je doorlopen om zelf een eiwitrijke maaltijd op tafel te zetten (geheel naar eigen smaak)? In 'Eiwitrijk' lees je het allemaal: van gerechten met quinoa tot kikkererwten en tofu.



Eiwitrijk
Fern Green
Uitgeverij J.H. Gottmer
ISBN 978 90 257 6140 0
€12,95

Benieuwd geworden naar dit boek of heb je het al in je bezit? Laat ons jouw mening weten via Facebook, Instagram, Twitter of in een reactie. We horen het graag!

Lees ook

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
  • 28 August 2025

Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend

Het einde van de zomervakantie is in zicht

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
  • 04 September 2025

Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem

Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.