Kookboeken
De groenten van Roos is een inspirerend kookboek om je eetpatroon te veranderen op een leuke en makkelijke manier! Het bevat meer dan 70 recepten die allemaal binnen 10 minuten klaar zijn. Roos geeft je tips en tricks om simpel, lekker en snel te koken en een weekmenu met het bijkomende kostenplaatje. Nu het nieuwe jaar is begonnen, is het weer tijd om wat vitamientjes in ons te stoppen. Deze voedzame en kleurrijke salade is een goed begin van jouw 2019!
Ingrediënten
Voor 2 personen
200 gram rucola
2 rode bieten
4 wortels
1 grote zoete aardappel of 2 kleintjes
360 gram linzen
1 appel, in blokjes gesneden
2 el pompoenpitten
2 el baharat
Scheutje olijfolie, citroensap of appelciderazijn als dressing
Snuf zout
Bereiding
1. Verwarm de oven op 220 graden Celsius.
2. Snijd de bieten in partjes, de wortels in schijfjes en de zoete aardappel in blokjes (géén van deze groenten hoef je te schillen; wassen is wel aan te raden). Bestrooi met de baharat, zout en besprenkel met olijfolie. Bak gedurende 35 minuten in de oven.
3. Leg ondertussen de rucola op de borden en verdeel de linzen, appel en pompoenpitten erover. Verdeel de gegrilde groente over de sla en besprenkel met olijfolie, citroensap of appelciderazijn. Geniet!
Alternatieven
Geen olie? Gebruik water of bouillon, in ruime hoeveelheden zodat de groenten wel goed gaar worden. Bij de dressing kun je de olie gewoon weglaten. Dat is net zo lekker.
Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook, Instagram of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn ontzettend benieuwd!!
Groenten van Roos
Auteur: Roos ten Zeldam
Uitgever: Het boekenschap
Prijs: €32,50
ISBN: 978 94 92723 26 0
Ingrediënten
Voor 2 personen
200 gram rucola
2 rode bieten
4 wortels
1 grote zoete aardappel of 2 kleintjes
360 gram linzen
1 appel, in blokjes gesneden
2 el pompoenpitten
2 el baharat
Scheutje olijfolie, citroensap of appelciderazijn als dressing
Snuf zout
Bereiding
1. Verwarm de oven op 220 graden Celsius.
2. Snijd de bieten in partjes, de wortels in schijfjes en de zoete aardappel in blokjes (géén van deze groenten hoef je te schillen; wassen is wel aan te raden). Bestrooi met de baharat, zout en besprenkel met olijfolie. Bak gedurende 35 minuten in de oven.
3. Leg ondertussen de rucola op de borden en verdeel de linzen, appel en pompoenpitten erover. Verdeel de gegrilde groente over de sla en besprenkel met olijfolie, citroensap of appelciderazijn. Geniet!
Alternatieven
Geen olie? Gebruik water of bouillon, in ruime hoeveelheden zodat de groenten wel goed gaar worden. Bij de dressing kun je de olie gewoon weglaten. Dat is net zo lekker.
Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook, Instagram of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn ontzettend benieuwd!!
Groenten van Roos
Auteur: Roos ten Zeldam
Uitgever: Het boekenschap
Prijs: €32,50
ISBN: 978 94 92723 26 0
Lees ook

Recepten
- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

Ontspanning
- 28 August 2025
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
Het einde van de zomervakantie is in zicht
- Karlijn Swaen

Recepten
- 04 September 2025
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië
- Karlijn Swaen
2 Reacties
Heb deze al zo lang geleden opgeslagen. Vanavond eindelijk maken!
11:54 19 januari 2024Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.
Ik heb het recept gemaakt en het was super lekker en gezond. Dit ga ik meer maken.
11:54 19 januari 2024Hoi Els, wat leuk om te horen dat je enthousiast bent over het recept :-)
11:54 19 januari 2024Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.