Groenten van Roos: Salade met biet, wortel, zoete aardappel en linzen
Daniëlle van Kampen

Groenten van Roos: Salade met biet, wortel, zoete aardappel en linzen

donderdag 17 januari 2019
De groenten van Roos is een inspirerend kookboek om je eetpatroon te veranderen op een leuke en makkelijke manier! Het bevat meer dan 70 recepten die allemaal binnen 10 minuten klaar zijn. Roos geeft je tips en tricks om simpel, lekker en snel te koken en een weekmenu met het bijkomende kostenplaatje. Nu het nieuwe jaar is begonnen, is het weer tijd om wat vitamientjes in ons te stoppen. Deze voedzame en kleurrijke salade is een goed begin van jouw 2019!

Ingrediënten
Voor 2 personen
200 gram rucola
2 rode bieten
4 wortels
1 grote zoete aardappel of 2 kleintjes
360 gram linzen
1 appel, in blokjes gesneden
2 el pompoenpitten
2 el baharat
Scheutje olijfolie, citroensap of appelciderazijn als dressing
Snuf zout

Bereiding
1. Verwarm de oven op 220 graden Celsius.
2. Snijd de bieten in partjes, de wortels in schijfjes en de zoete aardappel in blokjes (géén van deze groenten hoef je te schillen; wassen is wel aan te raden). Bestrooi met de baharat, zout en besprenkel met olijfolie. Bak gedurende 35 minuten in de oven.
3. Leg ondertussen de rucola op de borden en verdeel de linzen, appel en pompoenpitten erover. Verdeel de gegrilde groente over de sla en besprenkel met olijfolie, citroensap of appelciderazijn. Geniet!

Alternatieven
Geen olie? Gebruik water of bouillon, in ruime hoeveelheden zodat de groenten wel goed gaar worden. Bij de dressing kun je de olie gewoon weglaten. Dat is net zo lekker.

Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook, Instagram of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn ontzettend benieuwd!!

Groenten van Roos
Auteur: Roos ten Zeldam
Uitgever: Het boekenschap
Prijs: €32,50
ISBN: 978 94 92723 26 0

Lees ook

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
  • 28 August 2025

Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend

Het einde van de zomervakantie is in zicht

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
  • 04 September 2025

Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem

Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken

2 Reacties

Heb deze al zo lang geleden opgeslagen. Vanavond eindelijk maken!

11:54 19 januari 2024

Ik heb het recept gemaakt en het was super lekker en gezond. Dit ga ik meer maken.

11:54 19 januari 2024

Hoi Els, wat leuk om te horen dat je enthousiast bent over het recept :-)

11:54 19 januari 2024

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.