Groenten van Roos: veggie bowl met prei, champignons, spinazie
Daniëlle van Kampen

Groenten van Roos: veggie bowl met prei, champignons, spinazie

donderdag 17 januari 2019
Naar recept

De groenten van Roos is een inspirerend kookboek om je eetpatroon te veranderen op een leuke en makkelijke manier! Het bevat meer dan 70 recepten die allemaal binnen 10 minuten klaar zijn. Roos geeft je tips en tricks om simpel, lekker en snel te koken en een weekmenu met het bijkomende kostenplaatje. Voor de veggie lovers onder ons: deze heerlijke veggie bowl bomvol groenten is ideaal als lunch- of avondgerecht. Vandaag delen we het recept!

Ingrediënten

Voor

4

personen

Ingrediënten

Bereiding

Stap 1

Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

Stap 2

Verhit ondertussen de olie in de pan, snijd de champignons en bak deze gedurende 5 minuten.

Stap 3

Snijd ondertussen de prei in de lengte doormidden, was hem, snijd in reepjes en voeg samen met de appel toe aan de champignons. Bak nog 5 minuten.

Stap 4

Voeg de spinazie toe en laat slinken. Verwarm ook de linzen even mee. Breng op smaak met zout.

Stap 5

Maak ondertussen de tahin-dressing door de tahin te mengen met sojayoghurt, knoflookpoeder, sap van ½ citroen en een snufje zout.

Stap 6

Serveer de rijst met de groenten, linzen en de tahin-dressing.

Alternatieven


Geen olie? Bak in een keramische koekenpan zodat je geen olie hoeft te gebruiken.

Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook, Instagram of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn ontzettend benieuwd!!

Groenten van Roos
Auteur: Roos ten Zeldam
Uitgever: Het boekenschap
Prijs: €32,50
ISBN: 978 94 92723 26 0

Lees ook

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
  • 28 August 2025

Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend

Het einde van de zomervakantie is in zicht

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
  • 04 September 2025

Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem

Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken

2 Reacties

De vermelding kerrie had ik niet gezien dus niet gebruiken. De tahini gadd ik gehalveerd en ik gebruiken alpro green syle zonder suiker. En veel peterselie. Geserveerd met couscous. Overheetlijk! Maak ik zeker opnieuw

11:54 19 januari 2024

Hoi Nadine, wat leuk dat je van dit recept genoten hebt! Dank je wel voor het delen van jouw ideeën:-)

11:54 19 januari 2024

Ik had me verheugd op dit recept maar het viel behoorlijk tegen. Volgens mij moet het 1 theelepel kerrie zijn want met 1 eetlepel proef je alleen maar kerrie. Er staat ook niet in wanneer je de kerrie moet toevoegen. Dit recept krijgt een herkansing maar dan gebruik ik 1 theelepel kerrie.

11:54 19 januari 2024

Hoi G.B. wat jammer om te horen dat het recept is tegengevallen! Wij hebben het recept overgenomen uit het kookboek Groenten van Roos waar er inderdaad 1 eetlepel staat aangegeven. Over smaak valt altijd te twisten maar als 1 theelepel kerrie beter smaakt, dan zou ik dit zeker aanhouden. Groetjes, Lieske

11:54 19 januari 2024

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.