Vandaag laten wij jullie kennismaken met het allernieuwste boek van Marleen Visser: IJs. In dit boek deelt zij dertig verrassende ijsrecepten, waaronder een aantal basisrecepten. Room-, kokos- of cashew ijs? Wij gaan voor yoghurtijs!
Ingrediënten
Voor 5 bollen ijs
10 minuten bereidingstijd
500 ml volle yoghurt
115 g suiker, honing of agavesuiker
1 tl vanille-extract
fijngemalen zeezout
Bereidingswijze
Tip!
Je kan het ijs ook zonder ijsmachine bereiden. Giet de basis voor het ijs in een luchtdichte vriezerdoos en vries dit in. Breek na een halfuur de ijskristallen, met een staafmixer en een vork voor de zijkanten. Herhaal dit 3-4 keer (zet iedere keer een wekker!) tot het ijs romig is geworden. Afhankelijk van hoe koud je vriezer is, kan dit ook vaker zijn. Het einde van dit proces is het moment waarop je een saus door het ijs roert. Laat het daarna 7-8 uur in de vriezer staan.
Heb jij dit recept gemaakt, of een ander recept uit het boek IJs? Welke ijssmaak is jouw favoriet? Laat het ons weten in een reactie, op Instagram of Facebook. We zijn benieuwd!
IJs
Marleen Visser
Uitgever: Becht
Ingrediënten
Voor 5 bollen ijs
10 minuten bereidingstijd
500 ml volle yoghurt
115 g suiker, honing of agavesuiker
1 tl vanille-extract
fijngemalen zeezout
Bereidingswijze
- Meng de yoghurt, suiker, het vanille-extract en een snuf zeezout goed met een garde.
- Zet in de koelkast tot het koud genoeg (10 °C) is om in een ijsmachine te bereiden.
Tip!
Je kan het ijs ook zonder ijsmachine bereiden. Giet de basis voor het ijs in een luchtdichte vriezerdoos en vries dit in. Breek na een halfuur de ijskristallen, met een staafmixer en een vork voor de zijkanten. Herhaal dit 3-4 keer (zet iedere keer een wekker!) tot het ijs romig is geworden. Afhankelijk van hoe koud je vriezer is, kan dit ook vaker zijn. Het einde van dit proces is het moment waarop je een saus door het ijs roert. Laat het daarna 7-8 uur in de vriezer staan.
Heb jij dit recept gemaakt, of een ander recept uit het boek IJs? Welke ijssmaak is jouw favoriet? Laat het ons weten in een reactie, op Instagram of Facebook. We zijn benieuwd!
IJs
Marleen Visser
Uitgever: Becht
Lees ook

Recepten
- 15 September 2025
Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist
De zon laat zich misschien minder vaak zien en de avonden worden alweer korter, maar dat betekent niet dat de zomer voorbij hoeft te zijn
- Karlijn Swaen

Recepten
- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

In mijn keuken
- 08 September 2025
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel
- Karlijn Swaen
2 Reacties
Ik heb vandaag dit ijs gemaakt en het was serieus oneetbaar. Zonde van de yoghurt! Ik zocht op andere recepten en toen kwam ik erachter dat het basisrecept met room en melk is, de yoghurt staat voor vervanging van de eierdooiers. Een gezond alternatief zou dan wellicht met kokosroom zijn of een andere variant, maar zonder vette drager krijg je een soort vreemde sorbetachtige structuur.
11:43 19 januari 2024Hi Anneke, Jammer, dat het ijs niet gelukt is. Daarom raden wij ook aan in het recept om volle yoghurt te gebruiken, aangezien dit wel een hoog gehalte aan vet bedraagt. Ook lekker om het met volle Griekse yoghurt te maken, zo behoudt je namelijk wel die typische zure yoghurt smaak in het ijs. Liefs, Tessa
11:43 19 januari 2024Hi Anneke, wat balen dat het niet uitpakte zoals gehoopt. Het klopt inderdaad wat Tessa zegt, volle yoghurt werkt zeker. Ik heb dit recept eindeloos vaak gemaakt en het pakt altijd goed uit. Mijn basisroomijs recept is inderdaad met room en melk, maar voor de yoghurtijs-basis zijn die niet nodig.
20:41 27 oktober 2024Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.
Bedankt voor het delen Lauren :)! <3
11:43 19 januari 2024Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.