Japanse keuken: Gyoza met paddenstoelen
Mariëlle van Stek

Japanse keuken: Gyoza met paddenstoelen

donderdag 18 oktober 2018
De komende tijd behandelen we op De Hippe Vegetariër verschillende wereldkeukens. Hiervoor gebruiken we de beste kookboeken gericht op een specifieke keuken. Op basis hiervan schetsen we wat die wereldkeuken precies inhoudt en delen we de lekkerste recepten! Nu is de Japanse keuken aan bod, waarvoor we het boek Ramen van Tove Nilsson mochten gebruiken. Zoals de titel het aangeeft, is dit boek gespecialiseerd in ramen recepten, ook wel noedelsoep genoemd. Maar er staan ook genoeg andere recepten uit Japan in! Aanrader!

Deze gyoza met paddenstoelen zijn heerlijke vegetarische hapjes! Doordat je de paddenstoelen aanbakt, krijgen ze een krachtige smaak. Hierdoor worden ze veel lekkerder!

Ingrediënten
Voor 20 stuks
250 g paddenstoelen, bijvoorbeeld shiitakes of oesterzwammen, fijngehakt
4 el olie
100 g witte kool, fijngehakt
2 bosuitjes, fijngesneden
1 teentje knoflook, fijngehakt
125 ml water
1,5 tl sesamolie
1 tl zout
1 tl maïzena
kant-en-klare gyoza deegvellen
dipsaus naar keuze
eventueel srirachasaus

Bereidingswijze
1. Laat de deegvellen een nacht in de koelkast ontdooien of laat ze een paar uur op kamertemperatuur liggen.
2. Bak de paddenstoelen op vrij hoog vuur in 2 eetlepels olie zodat ze kleur en smaak krijgen. Doe ze in een kom.
3. Fruit de witte kool in een koekenpan in 2 eetlepels olie. Laat de kool wat kleur krijgen. Bak 2 bosuitjes een paar minuten mee. Voeg de knoflook en het water doe. Laat inkoken.
4. Doe de kool in de kom met de paddenstoelen en laat afkoelen. Doe de de sesamolie en het zout erdoor.
5. Pureer tot een grove puree. Voor het beste resultaat pureer je de helft glad, de andere helft grover.
6. Neem ongeveer 1 eetlepel van de puree en leg het in het midden van een vel deeg. Doop een vinger in koud water en bevochtig de randen van het deeg.
7. Vouw het deeg over de vullingen en druk het dicht zonder lucht erbij te laten. Bouw de randen tot een klein pakketje. Ga door met de overige pakketjes.
8. Leg alle deegpakketjes dicht naast elkaar in de koekenpan. Bak ze een paar minuten op matig vuur tot ze goudbruin zijn aan de onderkant.
9. Roer de maïzena door 75 ml water. Giet het over de gyoza. Leg een deksel op de pan en dek af met folie. Laat ze ongeveel 3 minuten stomen. Neem het deksel eraf en laat al het vocht indampen. Keer de koekenpan om op een bord. Strooi de resterende bosuitjes erover. Serveer warm met een dipsaus en eventueel een srirachasaus.

Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met jouw creatie in een reactie op Facebook, Instagram of Twitter. We zijn benieuwd!

Ramen
Tove Nilsson
€19,95
Good Cook B.V.
9789461431578

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.